Dragnea, nu mă mai interesează OUG privind amnistia

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, după şedinţa Comitetului Executiv, că nu este de acord cu declaraţiile contestatarilor că a fost prima discuţie serioasă şi deschisă în PSD. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, după şedinţa Comitetului Executiv PSD, că atâta timp cât va fi în funcţia de preşedinte al PSD va face tot ce îi stă în putere să lupte cu statul paralel, “indiferent de ce se întâmplă”. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în şedinţa CEX s-a discutat despre amnistie şi graţiere, precizând că pe el personal nu îl mai interesează ordonanţa pe acest subiect şi că Guvernul sau Parlamentul, dacă vor, să o dea.

“Au vorbit foarte mulţi colegi despre celebra scrisoare a grupului de iniţiativă. S-au emis păreri, puncte de vedere, controverse, au discuta tîntre ei, unii colegi s-au completat, alţii s-au contrat.
Nu sunt de acord că este prima şedinţă în care se discută serios în PSD. Am avut o mulţime de şedinte în care s-a discutat ore în şir, foarte deschis şi foarte profund”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a explicat şi de ce a supus la vot primul punct al scrisorii, care vorbea despre demisia sa.

“Mi-aş dori şi am şi spus colegilor mei, că nu vreau să mai avem astfel de şedinte în care să vorbim despre lucruri, despre faptul că dezbatem în partid, dar de fapt nu dezbatem. Cred că avem un mandat serios în faţa cetăţenilor, pentru a duce la capăt nişte angajamente pe care ni le-am luat cu toţi în ceea ce priveşte statul de drept în România şi respectarea drepturilor omului. S-a spus prea mult, s-a minţit prea mult în ultimele 10 zile, s-a manipulat prea mult şi nu aveam de ce să nu supun la vot esenţa acelei scrisori, pentru că aceea era de fapt miza”, a mai spus Dragnea.

“Am spus-o la o zi după condamnare, că atât cât voi mai fi în această funcţie o să fac tot ce pot pentru a destructura acest sistem odios care a distrus vieţi din România. Un coleg mi-a spus că a citit scrierile lui Sun Tzu, Arta Războiului, şi spunea că nu trebuie să deschizi multe fronturi. Tot unul dintre colegii mei spunea că protocoalele sunt legale, după care spunea că nu sunt legale, că apoi plictisim populaţia. Sigur că dacă nu vorbim despre ele nu putem elimina situaţiile din România despre care nu vorbeşte nicio ambasadă”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a spus că a vorbit, prin telefon cu organizaţiile din teritoriu, iar membrii de partid i-au cerut să nu demisioneze.

Dragnea: Nu mă mai interesează OUG privind amnistia. Vor s-o dea şi când vor s-o dea, e problema lor

“Am discutat despre amnistie şi graţiere. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează OUG privind amnisita. Vor s-o dea şi când vor s-o dea, e problema lor. Premierul Dăncilă a rezistat”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat că problemele persoanelor care au avut de suferit din cauza protocoalelor pot fi rezolvate fie prin ordonanţă a Guvernului, fie prin lege în Parlament.

“În acelaşi timp, nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială. Care este de fapt rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de funcţionarea acelor echipe mixte, de emiterea, adoptarea acelor protocoale? Nimeni nu a răspuns la întrebarea ce facem cu probele obţinute nelegal? Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosare in rem sau in personam. Dacă răspunsul e amnistie prin OUG? Atunci să o dea. Dacă răspunsul e lege prin Parlament, atunci susţin”, a completat Dragnea.

Dragnea: Am cerut să îmi spună dacă de mâine nu mai exist, aceste instituţii iau în braţe PSD?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că şi-a întrebat colegii dacă nu va mai exista persoana sa, instituţiile statului vor reacţiona altfel faţă de PSD. Dragnea a afirmat că va continua lupta, “indiferent că doamna Tarcea pune presiune pe un complet pentru a avea”.

“Le-am cerut să îmi spună dacă de mâine nu mai exist, sunt radiat din evidenţa populaţie, cu CNP, de a doua zi aceste instituţii o să ia în braţe PSD, o să sprijine finalizarea legilor justiţiei, codurile penale? Nu, pentru că ele odată adoptate, în lumina CEDO, deciziilor CCR, intrate în vigoare îi fac pe toţi să plătească, toţi cei care au făcut rău în această ţară. Am întrebat – vor ca un om să fie în continuare condamant la inchisoare pentru că a îndemnat oamenii la vot, sau în baza unor studii sociologice. Am întrebat dacă pot susţine aşa ceva. Nu am primit răspuns la această întrebare”, a declarat Liviu Dragnea.

“Legea offshore este luată exact după modelul din Germania. Luni intră în plen la Senat, marţi ajunge în comisii la Cameră şi miercuri vrem să intrăm cu votul final la Camera Deputaţilor. Nu am cedat cu privire la condiţiile puse în acea lege şi condiţii acceptabile pentru cei care investesc. Sigur că m-am întrebat şi eu de ce şi colegii prezenţi aici şi cei din ţară au susţinut că trebuie să continui. Nimeni nu mai poate avea inconstienţa să se lase ciuruit în asemenea hal şi să continue lupta cu acest monstru. Indiferent că doamna Tarcea pune presiune pe un complet pentru a avea”, a mai spus Dragnea.

Dragnea, despre remaniere: Dacă nu are calitate de bun comunicator, nu trebuie să rămână în Guvern

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seară, că după referendum va mai fi o şedinţă CEX PSD în care se va discuta remanierea, precizând că un ministru care nu are calitate de bun comunicator nu trebuie să rămână în Guvern.

“În ceea ce priveşte remanierea, i-am consultat pe colegii mei când cred că e bine să fie făcută şi aproape în unanimitate au zis că după referendum. Oricum doamna premier începuse o evaluare şi după referendum vom avea o şedinţă a Comitetului Naţional care va hotărî cine va rămâne în Guvern şi cine nu. O să spun în Cex (remaniere Paul Stănescu – n.r.) O să cer imperativ la acel Cex ca una dintre calităţile obligatorii pentru membrii Guvernului să fie buna comunicare. Dacă nu are calitate de bun comunicator, nu trebuie să rămână în Guvern”, a declarat liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat că nu mai poate comunica în numele miniştrilor care nu ştiu să o facă.

“Miniştri care se ascund în Guvern, fug de presă, nu pot fi . Eu nu mai vreau să fiu purtător de cuvânt al ministerelor, fiecare trebuie să comunice deciziile pe care le-au luat”, a completat Dragnea.

Dragnea despre fotografia publicată de Ponta: Maior e arhivarul de serviciu. Să dea toate pozele

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că “arhivarul” fotografiilor de la evenimentele SRI este George Maior, fost şef sal SRI şi actual ambasador în SUA şi îi sugerează să le facă publice pe toate. Dragnea l-a catalogat pe Victor Ponta turnător, spunând că şi el a ajuns pe acea canapea.

“A continuat şirul de poze ale unui turnător. Nu am ascuns că am participat la multe întâlniri. Ponta a numit-o (n.r.: pe Laura Codruţa Kovesi). Pe canapeaua aia, eu le-am cerut, i-am cerut lui Maior, că el este arhivarul de serviciu, să dea toate pozele. Pe canapeaua aia au stat mulţi. A venit Kovesi, apoi Ponta. Acolo s-au discutat foarte multe lucruri ca la evenimentele de acest gen. I-am spus că dacă are poze cu noi îmbrăţişati, să le dea”, a declarat Liviu Dragnea.

Fostul lider al PSD Victor Ponta a postat, joi, pe Facebook, o fotografie în care Liviu Dragnea apare alături de George Maior, Laura Codruţa Kovesi şi Gabriel Oprea, susţinând că liderul social-democrat este asemeni unui ”pilot nebun şi disperat gata să distrugă tot”.

Dragnea o contrazice pe Firea: Sunt inginer. Au fost 56 de voturi pentru, 8 împotrivă, o abţinere

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a contrazis-o vineri pe Gabriela Firea, după şedinţa Comitetului Executiv, spunând că au fost 56 de voturi pentru susţinerea sa în şedinţa CEx, 8 pentru demisie şi o abţinere, nu 39 “pentru”, 10 “împotrivă” şi o abţinere, aşa cum spunea primarul general.

“Am discutat şi despre faptul, le-am cerut colegilor mei, ca săptămâna viitoare să suspendăm toate alegerile în organizaţii până după referendumul din 7 octombrie. Doar o precizare aritmetică, totuşi sunt inginer. Au fost 64 de membri cu drept de vot, 56 au votat pentru susţinerea continuării mandatului de către mine, 8 împotrivă şi o abţinere a domnului Gabriel Petrea”,a spus Liviu Dragnea.

“Toţi membri sunt importanţi. Ideea că unii sunt mai membri ca alţii nu e în regulă şi nu e acceptabilă. Faptul că unii obţin mai multe voturi şi alţi mai puţine, nu înseamnă că nu au aceleaşi drepturi. Îmi însuşesc toate criticile. Pe toate şi cele scrise şi cele care vor mai veni. Trebuie să se îmbunătăţească ceva în tot partidul şi anume că trebuie să se facă muncă în toate judeţele. Nu mai pot da vina pe preşedintele partidului. Să facă dezbateri în judeţe, aşa cum se întâmplă la centru” a declarat Dragnea.

Clarificările vin în contextul în care Gabriela Firea a declarat vineri că s-a supus la vot doar un punct din scrisoarea nemulţumiţilor, iar votul a fost: 10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere.
Dragnea,despre acuzarea jandarmilor: Acţiunea Parchetului are ca motiv timorarea forţelor de ordine
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, după şedinţa CEX, că acţiunea Parchetului General de a-i pune sub acuzare pe şefii Jandarmeriei are drept motiv timorarea forţelor de ordine, convingerea sa fiind că aceştia au reacţionat legal.
“Convingerea mea e că jandarmii au reacţionat legal. După părerea mea, această acţiune a Parchetului General are ca motiv timorarea forţelor de ordine. Nu am văzut o acţiune împotriva celor care au fost violenţi şi au lovit”, a declarat Liviu Dragnea, solicitat să comenteze punerea sub acuzare a şefilor Jandarmeriei Române.Parchetul General a anunţat, vineri, că şeful Jandarmeriei Române, Ionuţ Cătălin Sindile, prim-adjunctul instituţiei, Sebastian Cucoş, dar şi şeful Jandarmeriei Capitalei şi coordonatorul intervenţiei forţelor de ordine în Piaţa Victoriei pe 10 august, Laurenţiu Cazan, sunt urmăriţi penal în dosarul violenţelor de la miting. Procurorii au mai transmis că ordinul de evacuare a Pieţei Victoria a fost dat cu încălcarea legii, ora 23:11 fiind consemnată în mod nereal, şi că un secretar de stat din Ministerul de Interne a exercitat presiuni asupra prefectului Capitalei pentru semnarea ordinului.

Dragnea, după şedinţa CEx: Nu am cum să mă îndoiesc de aptitudinile doamnei Dăncilă

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi-a arătat vineri din nou susţinerea pentru premierul României, Viorica Dăncilă, spunând că are încredere în aptitudinile sale şi a făcut bine că nu a ieşit public în aceste zile.

“Nu am cum să mă îndoiesc de aptitudinile doamnei Dăncilă. Dumneai este responsabilă, sinceră, grija ei e pentru guvernare. A fost şi motivul pentru care nu a ieşit în acest zile. Foarte bine că nu a ieşit în aceste zile. Are susţinerea mea totală. După remaniere o să discutăm despre miniştri care pleacă sau rămân”, a declarat Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă era nominalizată ca preşedinte interimar de către nemulţumiţii din partid, în cazul demisiei cerute lui Liviu Dragnea.

Dăncilă nu a avut nicio reacţie publică după apariţia scrisorii contestatarilor.

Lasă un răspuns