E greu să găseşti un individ cu un caracter MAI MIZERABIL, acuză Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat, duminică, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, afirmând că ”este greu să găseşti un individ cu un caracter mai mizerabil”, că la mitingul de sâmbătă a avut un discurs tixit de perfidie şi minciună în care a spus că Traian Băsescu a creat Statul Paralel.

Fostul şef al statului mai întreabă de ce nu le-a povestit Liviu Dragnea, ”naivilor din piaţă, cum îi mângâia ghipsul şi îi oferea şorici de porc proaspăt adus din Teleorman şi pârjolit la T14, Laurei Codruţa Koveşi”.

”Oare cum ar fi primit naivii din piaţă vestea că Dragnea a fost UNUL DIN SUSŢINĂTORII doamnei Koveşi la nominalizarea ca procuror şef DNA în 2013. Dar despre susţinerea publică dată renominalizării doamnei Koveşi de către Iohannis în 2016? Şi ce să vezi ? În epocalul discurs, tixit de perfidie şi minciună, lui Dragnea îi dă prin cap să spună că Băsescu a creat <statul paralel>”, a adăugat Băsescu.

Fostul preşedinte a precizat că unul dintre obiectivele sale a fost consolidareainstituţiilor statului.

”Că uneori aceste instituţii au făcut abuzuri grave, pentru care procurori şi judecători trebuie să răspundă, iarăşi sunt de acord. Că trebuiesc modificate legi pentru ca abuzurile să nu mai fie posibile, este un alt lucru pe care îl susţin. Dar dacă eu am creat <statul paralel> pe care Dragnea vrea să-l distrugă sau să-l supună, este cert că tot Dragnea este cel care a lins cu sârg pe toţi şefii instituţiile „statului paralel” pe care azi îi acuză. Concluzie despre <statul paralel>? Eu l-am făcut, iar Dragnea l-a lins”, a mai scris Traian Băsescu şi a ţinut să precizeze că <statul paralel> nu are nici o acoperire în realitate.

”Este vorba însă despre procurori, judecători, şefi ai unor instituţii de forţă, protocoale secrete, dosare penale selective etc, iar aici este vorba despre calitateaunor oameni care trebuie să răspundă în faţa legii pentru abuzurile lor şi nu despre instituţii, care, încontinuare trebuiesc consolidate şi nu distruse”, a conchis Băsescu.

Sâmbătă seara, la mitingul din Piaţa Victoriei, Liviu Dragnea îl acuzase pe Traian Băsescu că ar fi creat Statul Paralel.

”Au trecut trei ani şi jumătate de cînd regimul Băsescu, cel care a dat nastere acestui sistem, a plecat. Dar instrumentele lui au rămas. (…) După Băsescu, preşedintele Iohannis păstoreşte acest sistem represiv”, a spus liderul PSD.

Lasă un răspuns