Teodorovici i-a solicitat ambasadorului SUA eliminarea vizelor pentru români

Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici i-a solicitat, joi, ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, să scoată „măcar” vizele pentru oamenii de afaceri români, pentru a crea „acelaşi mediu concurenţial ca ceilaţi parteneri din Uniunea Europeană”.

„Aş avea o rugăminte către domnul ambasador, cred că un lucru ar fi foarte bun pentru mediul nostru de afaceri, din România şi implicit pentru întreaga noastră populaţie, dacă s-ar propune pentru oamenii de afaceri ridicarea vizelor pentru români. Măcar atâta. Eu zic că e o mică parte”, a spus Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a precizat că aplicarea vizei pentru români reprezintă o piedică în schimburile comerciale bilaterale dintre cele două ţări, iar crearea unui mediu concurenţial egal cu a celorlalţi parteneri din Uniunea Europeană ar putea fi benefică pentru mediul de afaceri din România.

„Pentru zona turistică înţeleg, sunt alte piedici. Dar măcar pentru oamenii de afaceri din România, care ar trebui să aibă cel puţin acelaşi mediu concurenţial alături de ceilalţi parteneri din Uniunea Europeană, pentru că sunt mulţi alţii din Uniunea Europeană care nu au un astfel de impediment”, a adăugat ministrul.

„Când vor să facă un business cu un partener din Statele Unite au o anumită problemă pentru că timpul în care se pot apuca de treabă este cam lung. În schimb ceilalţi vecini cu noi o fac foarte repede şi de multe ori, poate ne şi suflă afacerile. Eu cred că este o piedică, măcar ca imagine şi tot reprezintă o piedică. Poate se pot face lucrurile altfel măcar pe acest segment în ceea ce înseamnă mediul de afaceri”, a adăugat Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici şi Hans Klemm au participat la Lansarea Cărţii Albe a IMM din România.

Lasă un răspuns