Eurodeputaţi români, blocaţi în Parlamentul European din cauza atacului armat din Strasbourg

Mai mulţi europarlamentari români sunt blocaţi în clădirea Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat de marţi seara. Printre aceştia se numără Cristian Preda, Ioan Mircea Paşcu şi Victor Boştinaru.

”Am fost informaţi acum circa o oră că sunt împuşcături în centrul Strasbourgului. Nu am avut mai multe detalii. Eu trebuia să mă întâlnesc cu Maia Sandu şi Andfrei Năstase, cei doi lideri din Republica Moldova. Am încercat să plec de la Parlament pentru a mă vedea cu ei în centru şi m-au sunat şi mi-au spus că sunt în centru, că au văzut pe cineva împuşcat. Acum sunt adăpostiţi într-o clădire, sunt OK amândoi. Noi la Parlament suntem cu toţii blocaţi cu consemnul poliţiei să nu părăsim incinta. Nimeni nu poate să iasă sau să intre, pentru că poliţia trebuie să lămurească situaţia. Înţeleg că sunt victime, am auzit diverse relatări, dar nu am informaţii pe tema asta”, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul Cristian Preda.

La rândul ei, eurodeputatul Maria Grapini a spus că se află în maşina Parlamentului European care se deplasează spre hotel.

”Parlamentul e închis. Cei care au rămas acolo probabil vor dormi acolo. Eu sunt chiar în maşina Parlamentului şi mă îndrept spre hotel. Sper să pot să ajung”, a relatat pentru MEDIAFAX Grapini.

Ea a mai precizat că în clădirea Parlamentului European se află mai mulţi europarlamentari români, printre care Ioan Mircea Paşcu şi Victor Boştinaru.

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte şase au fost rănite în atacul armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg, a anunţat Poliţia franceză.

Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg.

Lasă un răspuns