Europarlamentar, în prima zi de preluare a preşedinţiei Consiliului UE: Înainte de a fi lovită de uraganul Brexit, UE suferă de simptomul Dăncilă

Europarlamentarul Cristian Preda a afirmat, mirercuri, în contextul preluării de România a preşedinţiei Consiliului UE, că ”înainte de a fi lovită de uraganul Brexit, UE suferă de sindromul Dăncilă”. El mai spune că miniştrii români nu îşi cunosc omologii din UE şi nu ştiu ce vor negocia.

”Miniştrii români nu îşi cunosc omologii din UE şi nu ştiu ce vor negocia cu deputaţii europeni. Înainte de a fi lovită de uraganul Brexit, UE suferă de simptomul Dăncilă. Într-adevăr, Dăncilă nu mai e doar numele unei maladii politice naţionale – vorbesc despre o guvernare coruptă, exercitată prin interpuşi docili –, ci şi indiciul unei derive care va produce efecte la scară europeană: un executiv ignorant şi populist va prezida o maşinărie complexă care are nevoie mai mult decât oricând de competenţă, iar nu de retorici sforăitoare”, a scris pe Facebook europarlamentarul Cristian Preda.

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este asigurată de Guvernul şi premierul României.

România a preluat la 1 ianuarie pentru prima dată preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă de şase luni.

Lasă un răspuns