Femeie ARESTATĂ în timpul unui concert

Chiar dacă în ultima vreme s-au făcut paşi importanţi în sensul acordării de noi drepturi femeilor, în Arabia Saudită există o serie de interdicţii care le pun în pericol pe cele care se aventurează să le încalce. O femeie din Arabia Saudită a fost arestată după ce a alergat pe scenă şi l-a îmbrăţişat pe starul de sex masculin, în timpul unui concert, potrivit BBC.

Majid al-Mohandis cânta la un festival din oraşul Taif, din vestul ţării, când femeia a ţâşnit din public şi s-a îndreptat către scenă. Imaginile video îi arată pe cei doi, în timp ce personalul de securitate încearcă să-o tragă de pe el.

Dl Mohandis, denumit şi “prinţul muzicii arabe”, nu a comentat incidentul. Cântăreţul născut în Irak, care deţine şi cetăţenie saudită, a continuat să cânte după incident.

Potrivit regulilor din Arabia Saudită, femeile nu au voie să se amestece în public cu bărbaţii cu care nu se află într-o relaţie sau nu îi cunosc. Ţara are legi stricte de moralitate privind interzicerea alcoolului, îmbrăcămintea şi segregarea de gen.

Restricţiile aplicate femeilor care participă la evenimente publice în regatul arab au fost relaxate în ultimul an, în cadrul unei serii de reforme efectuate de către Printul Mohammed bin Salman.

Femeile au primit permisiunea prin lege să participe concerte şi la meciuri de fotbal pentru prima dată în acelaşi weekend, iar regatul a găzduit, de asemenea, primul show susţinut de către o cântăreaţă de sex feminin, starul libanez Hiba Tawaji. Femeilor li s-a permis, în urmă cu două săptămâni, să deţină permis de conducere.

Cu toate acestea, rămân restricţii semnificative, iar femeile trebuie să respecte codurile de îmbrăcăminte stricte. Femeia care l-a îmbrăţişat pe Mohandis purta niqab, o cămăşă care lasă la vedere doar ochii.

Un procuror public o va acuza de hărţuire pe femeia care a îndrăznit să-şi îmbrăţişeze idolul, a declarat poliţia Okaz.

Lasă un răspuns