Scandalul de la şedinţa PSD de la Neptun dintre primarul general Gabriela Firea şi ministrul de Interne Carmen Dan a durat prea mult şi a fost prea intens, se plânge ministrul de Finanţe. ”Am stat acolo să ascultăm DOUĂ ORE argumente pro şi contra,” povesteşte Teodorovici într-o intervenţie la un post tv.

”A fost o discuţie între două doamne care nu ar fi trebuit să aibă loc în CEx,” a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, într-o intervenţie telefonică la RTV. ”Au fost chestiuni care nu ţineau neapărat de CEx. E bine că se discută în partid şi la nivel de conducere, dar poate mult prea aprinsă discuţia.”

Teodorovici consideră că asemenea discuţii ar fi trebuit să fie purtate într-un cadru mai restrâns, precum conducerea partidului sau un birou permanent.

”Am stat acolo să ascultăm două ore – şi de o parte şi de alta – argumente pro sau contra. Repet, a fost prea extinsă discuţia pe acest subiect. Trebuiau să discute la un birou permanent sau într-un cadru şi mai restrâns la nivelul de conducere al patridului, cu argumente de-o parte şi de alta, cred că a fost prea extinsă discuţia şi ca să zic aşa, intensă”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Scandalul de la şedinţa de la Neptun a Consiliului Executiv al PSD a izbucnit după ce Gabriela Firea a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, acuzând semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Creţu.

”Trebuie să vă explic contextul. Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu Corina Creţu, comisar european, care mi-a relatat o discuţie cu domnul Juncker (n.n. – preşedintele Comisiei Europene) şi colegii săi, faptul că aceştia şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia politică din România şi situaţia din 10 august, faptul că nu e apreciat de alte state europene, apreciind că intervenţia jandarmilor a fost corectă, până la un punct în care avea loc apărarea clădirii Guvernului. Nu au fost de acord că manifestanţii care nu au fost violenţi au suportat gaze lacrimogene şi erau de ajuns alte măsuri mai blânde. Practic, extragerea celor care aruncau în jandarmi”, a spus Gabriela Firea.

Ulterior, nemulţumită că solicitarea sa a fost respinsă de colegii din conducerea PSD, Gabriela Firea a continuat să o acuze pe Carmen Dan de spionarea mesajelor de pe Whatsapp. Deranjat de acuzaţiile lui Firea, Liviu Dragnea i-a cerut dovezi.

Lasă un răspuns