Firea şi Lupescu, discuţii despre Euro 2020

“Respectăm cu stricteţe calendarul pregătirilor pentru meciurile din finală Euro 2020, pe care le va găzdui Bucureştiul, astfel încât aceste competiţii de talie internaţională să se desfăşoare la cel mai înalt nivel. Având în vedere experienţă pe care aţi avut-o în cadrul UEFA, din poziţia de director tehnic pe care aţi ocupat-o timp de şapte ani, va invit să ne oferiţi expertiză dumneavoastră în acest proces amplu de organizare şi să faceţi parte din grupul de lucru constituit în cadrul Municipalităţii”, a declarat Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă trasmis de Primăria Generală a Capitalei.

Fostul fotbalist, Ionuţ Lupescu, a precizat că va sprijini Capitala pentru campionatul pe care îl va găzdui peste doi ani.

“Am susţinut, din poziţia pe care am ocupat-o în cadrul UEFA, nominalizarea Bucureştiului că oraş-gazdă al turneului final UEFA 2020 şi voi continuă să sprijin toate proiectele Municipalităţii care sunt menite să promoveze sportul şi România în lume”, a spus fostul fotbalist şi candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal.

De asemenea, Ionuţ Lupescu a subliniat că dacă va câştiga alegerile FRF, va elabora un Plan Naţional Strategic de Dezvoltare a Sportului, după modelul marilor capitale europene, dar şi sporirea măsurilor de securitate pe stadioane, pentru prevenirea oricăror acte de vandalism sau violenţă.

Primarul General a menţionat, în cadrul întâlnirii cu Ionuţ Lupescu, că vor fi demarate mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii sportive în Capitală.

“Încă de la preluarea mandatului de Primar General am susţinut că, pe lângă investiţiile în infrastructură, pe lista de priorităţi a oraşului trebuie să se regăsească şi sportul. Ne dorim să demarăm în cel mai scurt timp un amplu proces de resuscitare a sportului de masă, pentru că sportul reprezintă sănătatea unei naţiuni. De aceea am înfiinţat Compania Municipală ‘Sportul pentru toţi’ care va derula campanii în şcoli pentru a-i atrage pe copii să se înscrie la competiţiile sportive pe care primăria le organizează sau la secţiile din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti”, a adăugat Firea.

Potrivit acesteia, nouă companie înfiinţată de Municipalitate va construi baze sportive noi sau le va reabilita pe cele existente, astfel încât bucureştenii să beneficieze de o insfrastructura sportivă la cela mai înalte standarde.

Lasă un răspuns