Referitor la diferenţa de semnături pe documentele de la PICCJ şi la SRI, semnalată de jurnalistul Radu Soviani, şeful Comisiei SRI a declarat miercuri. “Mâine probabil că prima întrebare la audierea domnului Florian Coldea va fi dacă a semnat cele două documente, dacă au fost diferenţe”.

Florian Coldea va fi audiat joi, în cadrul Comisiei de Control SRI, pentru a doua oară.

„Rămăsesem la relaţia domniei sale cu zona de Parchete, zona de partide politice nu ştiu cât am reuşit să aprofundăm, plus zona de mass-media, după care toate celelalte elemente punctuale pe care le-au transmis cei care au venit la comisie şi ne-au spus că ar avea legătură cu domnul Coldea. Toate referirile doamnei Udrea la domnul Coldea, toate referirile domnului Dragnea, toate cele referiri”, a precizat Manda, după audierea anterioară.

Florian Coldea, fostul adjunct al SRI, a fost audiat, timp de opt ore, pe 13 martie 2018, în Comisia de Control, la final spunând că toate măsurile luate de el au dus la un stat sigur şi un Serviciu modern. A refuzat însă să răspundă la vreo întrebare legată de controlul asupra Justiţiei şi implicarea în dosare.

“Eu nu înţeleg această sintagmă (nr. Stat paralel), dar mă pot referi doar la statul vertical, puternic şi protectiv în slujba României şi în care s-au făcut eforturi deosebite pentru domnia legii. La acest efort au participat şi alte instituţii şi persoane, unele dintre ele, din varii motive, îl redefinesc acum. Atrag atenţia că deşi înţeleg atracţia pentru mister, poveşti cu spioni, precum şi frustrarea unora şi nevoia de a inventa vinovăţii, aceste demersuri riscuri să se transforme în vânătoare de vrăjitoare”, a declarat Florian Coldea, după audierea din Comisia de Control SRI.

Florian Coldea a refuzat însă să răspundă întrebărilor presei şi nu a dat nici explicaţii despre acuzaţiile privind implicarea în dosarele penale, controlul asupra presei, acoperiţii din Justiţie şi media, relaţiile pe care le are sau le-a avut cu diferiţi politicieni sau acapararea unor instituţii.

Lasă un răspuns