Furtuna a făcut ravagii la Arad

Mai multe gospodării şi drumuri au fost inundate, iar o maşină a fost luată de viitură şi aruncată într-un şanţ, în urma furtunii de marţi seara, din judeţul Arad. Pe DN 7 au căzut aluviuni şi se circulă restricţionat, pe un sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, mai multe localităţi din judeţ sunt afectate de inundaţii, în urma ploilor torenţiale. Cea mai gravă situaţie s-a produs în satul Belotinţ, din comuna Conop, unde o maşină aflată în mers a fost luată de viitură.

”O maşină a fost luată de viitură, în localitatea Belotinţ. Persoana a ieşit din maşină, a şi sunat la 112. A fost recuperată de echipajul care a fost trimis în zonă. Maşina era în mers, viitura a venit de pe dealuri. Avem 17 pompieri care intervin cu motopompe, autospeciale, camioane”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

În urma furtunii, Drumul Naţional 7 a fost blocat din cauza aluviunilor, iar la ora transmiterii acestei ştiri se circulă pe un sens.

”Pe Drumul Naţional 7 se circulă pe un sens, drumul naţional fiind blocat de aluviuni venite de pe deal şi resturi de material lemnos. A fost blocat total aproximativ o oră. S-a reuşit deblocarea unui sens de mers. Au intervenit pompierii, cei de la Drumuri Naţionale, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Conop. Ne-au ajutat şi cei de la Ocolul Silvic, cu un buldoexcavator. Au mai fost probleme în două sate din comună, Belotinţ şi Chelmac, acolo sunt nişte curţi inundate”, a mai spus George Pleşca.Pompierii intervin, marţi, şi în satul Lalaşinţ, unde şapte gospodării au fost inundate.

Până la ora 20.00, localităţile Hălmagiu, Vârfurile, Hălmăgel, din judeţul Arad, sunt sub avertizare cod galben, fiind anunţate averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină.

Lasă un răspuns