Germania îndeamnă restul statelor UE să oprească exporturile de armament către Arabia Saudită

Germania îndeamnă restul statelor UE să îi urmeze exemplul şi să oprească exporturile de armament către Arabia Saudită, pe fondul uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul, a declarat ministrul german de Economie, Peter Altmaier, relatează agenţia Reuters.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că va opri exporturile de armament către Arabia Saudită în contextul în care jurnalistul Jamal Khashoggi a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul.

Până la ora actuală, Riadul a oferit mai multe explicaţii privind dispariţia jurnalistului saudit. Duminică, ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir a catalogat uciderea acestuia ca fiind o “greşeală gravă”.

Altmaier, un aliat apropiat al lui Merkel, a declarat că explicaţia Riadului privind cazul Khashoggi este nesatisfăcătoare.

“Guvernul este de acord că nu vom mai aproba viitoarele exporturi de arme, cel puţin pentru moment, pentru că vrem să ştim adevărul”, a declarat Altmaier pentru postul ZDF.

Altmaier susţine că şi restul statelor membre UE trebuie să oprească exporturile de arme în Arabia Saudită pentru a pune presiune pe aceasta.

“Pentru mine ar fi foarte important să adoptăm o poziţie europeană comună”, a declarat Altmaier.

Lasă un răspuns