Gest emoţionant la Craiova, la moartea lui Ilie Balaci

Mii de trandafiri albi au fost aruncaţi în teren, în minutul 8 al meciului dintre Universitatea Craiova şi FCSB, de către suporteri, în memoria fostului internaţional Ilie Balaci, care a murit, duminică, în locuinţa sa din Craiova. Momentul a fost umbrit de un autogol al echipei din Bănie.

Partida de fotbal dintre Universitatea Craiova şi FCSB a început, duminică, la ora 21.00, iar înainte de fluierul de început al arbitrului, fanii echipei locale au cântat imnul imnul Universităţii şi s-au uitat pe un ecran imens la momente în care Ilie Balaci era în teren.

Meciul a început cu un moment de reculegere, timp în care jucătorii şi arbitrii au avut tricouri speciale, pe care era imprimat chipului fostului mare jucător al Craiovei Maxima.

În minutul 8 al meciului jucat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, arbitrul de centru a oprit partida, iar mii de trandafiri albi au fost aruncaţi în teren, în memoria lui Ilie Balaci, „Minunea Blondă” a Craiovei.

Coincidenţă produsă în momentul comemorării, în minutul 8 al partidei – dedicat după numărul purtat de fotbalist – , când unul dintre jucătorii Craiovei a dat autogol.

Chiar şi aşa, numele lui Ilie Balaci a fost scandat de mii de oameni prezenţi pe stadionul din Bănie.

Ilie Balaci a jucat la Universitatea Craiova purtând numărul opt.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani. El s-a născut la data de 13 septembrie 1956.

Lasă un răspuns