Speranțele municipalității, dar mai ales ale arădenilor, că Ștrandul Neptun va redeveni ce a fost cu două decenii în urmă par fără niciun temei, în acest moment. Fosta zonă comercială este în continuare o ruină, chiar și la un an de la eliminarea taxei de intrare. Această taxă a fost invocată ani la rând de către patronii teraselor pentru slabele vânzări, însă eliminarea ei nu le-a resuscitat interesul pentru afaceri în locul care cândva aduna și zece mii de clienți într-un weekend.

În urmă cu un an, CLM a aprobat ca zona comercială a ștrandului să fie transformată în Parcul Cetății. Decizia venea pentru a se putea elimina legal taxa aplicată în zona de terase și cluburi. Din păcate, în afară de această decizie, nimic nu s-a făcut, investițiile lipsind atât din partea municipalității, cât și a patronilor. Așa-zisul parc este, de fapt, o zonă ruinată, care întristează orice trecător. Vechile terase sunt abandonate, iar printre acestea se găsesc mormane de gunoaie. Majoritatea imobilelor sunt de vânzare sau de închiriat, semn că actualii proprietari nu au nicio intenție să mai facă afaceri nici după eliminarea taxei. Din cele aproximativ 20 de amplasamente comerciale care există în Parcul Cetății, doar cinci mai sunt active, conform autorităților.

 

Municipalitatea nu are de gând nici ea să facă investiții majore aici. Primarul Gheorghe Falcă a declarat că în acest an ar putea fi investiți până la 200.000 de lei: 80.000 de lei ar costa amenajarea spațiilor verzi, iar restul ar fi folosiți pentru construirea unei platforme pentru evenimente publice.

„Acea zonă degradată din centrul parcului va avea un nou aspect, prin amenajarea unei piațete cu o platformă pentru evenimente. Vom demola clădirile ruinate pentru a face loc acestei piațete”, a spus edilul.

Numai că aceste lucrări vor fi efectuate cel mai devreme la încheierea sezonului estival, pentru că municipalitatea urmează să stabilească prin licitație care va fi firma ce se va ocupa de demolări. Dacă procedurile se vor prelungi, după cum ne-am obișnuit, amenajările vor putea începe doar în 2019.

Lasă un răspuns