Gripa aviară a fost depistată la o fermă de păsari din sudul Bulgariei

Bulgaria a raportat un focar al virusului gripei aviare la o fermă din apropierea oraşului Plovdiv din sudul ţării, a declarat vineri Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, relatează Reuters.

Datorită virusului, aflat într-o fermă din satul Manolsko Konare, în apropierea celui de-al doilea mare oraş din Bulgaria, toate păsările de la fermă vor fi sacrificate, a spus agenţia fără a dezvălui numărul acestora.

Nu a fost însă anunţat numărul păsărilor care urmează să fie sacrificate.

“Au fost înfiinţate o zonă de protecţie de trei kilometri şi o zonă de observaţie de 10 km în jurul fermei”, a declarat agenţia, adăugând a fost impusă măsura interzicerii comerţului şi circulaţiei păsărilor domestice, sălbatice şi a altor păsări, precum şi comerţul cu ouă.
Agenţia a transmis, de asemenea, că a fost impusă măsura interzicerii comerţului şi circulaţiei păsărilor domestice, sălbatice şi a altor păsări, precum şi comerţul cu ouă.

Boala a fost confirmată în urma efectuării unor teste de laborator.De asemenea, sunt efectuate examinări la fermele de păsări din satele aflate în apropierea focarului.

În ultimul an, în Bulgaria, au mai fost depistate alte două focare de gripă aviară, la două ferme din nord-estul ţării.