Gunoiul, adjudecat pe tot judeţul Arad

În toată această criză a gunoiului generată de cei de la Retim, ADI Deşeuri vine şi cu veşti bune: toate licitaţiile pentru colectarea şi transportul deşeurilor din întreg judeţul Arad au fost adjudecate. Reamintim că, în cadrul masterplanului de deşeuri, judeţul Arad a fost împărţit în cinci zone. Zona 1 a fost câştigată de Retim, celelalte patru zone şi-au aşteptat operatorii. Şi aceştia au fost stabiliţi. Potrivit informaţiilor furnizate de către Adrian Ţolea, directorul ADI Deşeuri, „la sfârşitul lunii aprilie au fost finalizate licitaţiile pentru concesionarea serviciului de colectare şi transport a deşeurilor în zonele 2, 3, 4 şi 5. Nu au fost depuse contestaţii şi, după aprobarea tarifelor ofertate în consiliile locale, vor fi semnate contractele cu noii operatori”. Teoretic, semnarea contractelor ar trebui să se facă la începutul lunii iunie. În ceea ce priveşte câştigătorii licitaţiilor, zonele 2 şi 5 au fost adjudecate de către SC Grup Salubritate Urbană SRL Bucureşti, iar zonele 3 şi 4 de către SC Activ Salubritate SA Bucureşti. „Activ Salubritate a câştigat şi licitaţia pentru operarea staţiei de transfer, sortare şi compostare de la Mocrea, Ineu”, a punctat Ţolea. Staţia de compostare în tunel din municipiu a fost câştigată de FCC Environment România. Contractul cu această firmă va fi semnat chiar în această săptămână.

Urmează mobilizarea

După ce toate oraşele şi comunele din judeţ vor adopta hotărâri de consiliu local prin care aprobă tarifele, vor fi semnate contractele dintre ADI Deşeuri şi firmele câştigătoare. De la momentul semnării contractelor, societăţile vor avea la dispoziţie şase luni pentru mobilizare, timp în care trebuie să îşi pregătească utilajele, tomberoanele şi pubelele. Sperăm că se vor descurca mai bine decât cei de la Retim. „În ceea ce priveşte staţia de compostare în tunel din Arad, termenul de mobilizare este de cel mult trei luni, dar noi sperăm că termenul va fi mai redus. În acest fel, staţia va deveni funcţională şi va prelua deşeurile reciclabile din zona 1”, a explicat Adrian Ţolea.

Final de proiect

Uşor, uşor, masterplanul de deşeuri al judeţului Arad se apropie de final. Odată cu încheierea tuturor licitaţiilor, judeţul nostru va duce la bun sfârşit proiectul european în valoare de peste 30 de milioane de euro. „ADI Deşeuri a finalizat toate procedurile de licitaţie pentru care a fost mandatată de către UAT-urile judeţului Arad şi de către Consiliul Judeţean. Există toate şansele ca sistemul să fie funcţional în integralitate până la sfârşitul acestui an”, a mai spus Ţolea.

Lasă un răspuns