Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, ocupat de turişti americani şi englezi, de Crăciun

Mai mulţi americani şi englezi petrec Crăciunul la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine, unde temperaturile maxime nu trec de minus zece grade. Turiştii dorm în camerele de gheaţă şi au parte de o cină servită pe platouri confecţionate tot din gheaţă.

Reprezentantul Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, Andrei Todăraş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că cina de Crăciun le este servită turiştilor veniţi din SUA şi Marea Britanie, pe platouri de gheaţă, iar scaunele şi mesele sunt tot din gheaţă.

„Avem un Ice Dinner servit pe platouri de gheaţă în restaurantul nostru de gheaţă, Ferdinand I, unde avem scaune de gheaţă şi mese din gheaţă, din Lacul Bâlea. Turiştii pe care îi avem de Crăciun la Hotelul de Gheaţă sunt englezi şi americani, care sutn foarte deschişi la astfel de idei”, a spus Todăraş.

Hotelul construit în întregime din gheaţă va fi ocupat şi de Revelion. Camerele s-au vândut încă din vară pentru grupuri care vor veni din Anglia.

„Este totul plin. De revelion e totul vândut din vară. Mare parte sunt tot englezi. Turiştii primesc de Crăciun bucate din bucătăria internaţională. Sunt două meniuri: unul vegetarian şi unul cu carne”, a mai spus Todăraş.

Potrivit acestuia, meniul în restarantul Ferdinand I costă 250 de lei, iar pentru o cameră de două persoane în hotelul construit din gheaţă, turiştii plătesc 100 de euro.

La Hotelul de la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, Transfăgărăşanul fiind închis traficului rutier până la vară.

Temperaturile maxime la Bâlea Lac nu trec de minus zece grade în această perioadă.

Lasă un răspuns