Identitatea celui de-al doilea suspect din cazul Skripal a fost făcută publică

Site-ul de investigaţii britanic Bellingcat a făcut publică presupusa identitate a celui de-al doilea suspect în cazul Skripal, informaţia nefiind momentan confirmată de către autorităţile britanice, relatează BBC şi Reuters.

Numele real al celui de-al doilea suspect este Alexander Mishkin şi se crede că a călătorit în Salisbury sub numele de Alexander Petrov.

Conform publicaţiei de investigaţie, acesta este doctor militar în cadrul Serviciului rus de Informaţii şi a fost recrutat în anul 2010.

Concluzia jurnaliştilor de investigaţie a fost făcută în urma mărturiilor persoanelor care l-au cunoscut şi folosind o copie scanată a paşaportului acestuia.

Luna trecută, publicaţia a făcut public numele real al primului suspect, Anatoliy Chepiga, informaţia fiind confirmată ulterior de autorităţile britanice. Administraţia de la Moscova a negat acuzaţiile.

Autorităţile din Marea Britanie consideră că cei doi suspecţi sunt ofiţerii militari ruşi responsabili de atacul cu agent neurotoxic asupra lui Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia.

Poliţia britanică a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presă. „Nu vom comenta speculaţiile privind identitatea lor”, se menţionează într-un comunicat emis de către autorităţi în urma raportului Bellingcat.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani şi fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecţi, Alexander Petrov şi Ruslan Boşirov, susţin că au vizitat oraşul Salisbury, dar ”în calitate de turişti”.