Flăcări până la cer la această oră (marţi, 3 iulie, ora 23.00) în Micălaca. Pe strada Gherghinei ard două case şi există riscul ca alte trei să fie afectate dacă intervenţia pompierilor, dublată de cea a angajaţilor Enel, chemaţi de pompieri la faţa locului, va întâmpina şi alte probleme.

Două case sunt făcute scrum după ce focul a izbucnit la una dintre acestea şi s-a propagat la cealaltă. Din informaţiile pe care le deţinem, în casa care a luat foc prima erau depozitate foarte multe gunoaie, proprietarul imobilului fiind amendat de curând de către cei de la Poliţia Locală tocmai pentru acest fapt în condiţiile în care depozitarea diverselor materiale aduce cu sine un risc major. Nu se ştie încă cauza exactă a incendiului, la această oră pompierii luptându-se încă cu flăcările care pot fi văzute în tot cartierul Micălaca.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad intervine cu mai multe autospeciale, în zonă fiind prezent şi un SMURD, deşi se pare că nu există victime. Proprietarul primei case care a luat foc a reuşit să iasă la timp din imobil. Lupta cu flăcările este cu atât mai grea cu cât în zonă nu există hidranţi, aşa că pompierii au fost nevoiţi să facă linie de furtun, lungă de aproximativ 400 de metri, până la cel mai apropiat hidrant. O altă problemă care împiedică intervenţia în forţă a celor de la ISU este faptul că un colţ al unei case face scurt circuit, aşa că în zonă sunt aşteptaţi cei de la Enel pentru a întrerupe furnizarea energiei electrice. Desfăşurarea de forţe este una impresionantă, pompierii făcând tot posibilul ca focul să nu se extindă la alte trei case învecinate.

“A intervenit Detașamentul de Pompieri Arad din cadrul ISU ARAD cu 3 autospeciale se stingere, 1 Autospeciala de lucru și salvare de la înălțimi, 1 Autospeciala SMURD, 1 Autospeciala grupa operativa, 3 ofițeri și 17 subofiteri.
În momentul sosirii primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, generalizat la 2 case cu posibilitatea de propagare la alte 3 imobile.
S-a acționat pentru limitarea propagării și după 45 minute de intervenție s-a reușit localizarea incendiului fiind salvate construcțiile învecinate.
Incendiul a fost stins după două ore de intervenție, cauza probabilă fiind în curs de stabilire”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleșca.

 

Lasă un răspuns