Iniesta şi-a anunţat retragerea de la naţională cu lacrimi în ochi: “Uneori, finalul nu este aşa cum visăm”

Partida din optimile Cupei Mondiale, Spania – Rusia, a fost ultimul meci al mijlocaşului Andres Iniesta, atât la Mondialul din Rusia, cât şi în tricoul naţionalei Spaniei. Fostul jucător al Barcelonei a spus “adio” selecţionatei iberice cu ochii în lacrimi.

Andres Iniesta s-a despărţit de Mondial şi de naţionala Spaniei într-unul dintre cele mai grele moduri posibile: Spania a fot eliminată din optimile turneului final, iar Iniesta a fost rezervă.

Jucătorul care a pus umărul la câştigarea Cupei la Mondialul din Africa de Sud nu va mai îmbrăca tricoul ibericilor:

“Este adevărat că aceasta (Spania-Rusia) a fost ultima mea partidă pentru naţionala Spaniei, la nivel personal pot spune că se încheie o etapă minunată. Uneori, finalul nu este aşa cum sperăm sau cum îl visăm. Este cea mai tristă zi din cariera mea de fotbalist”, a declarat Iniesta la finalul meciului din optimi, care a mai adăugat: “Plec cu un gust amar, la fel ca toţi ceilalţi. Este un moment dificil pentru toţi. Suntem trişti că nu am putut să mergem mai departe. Nu a fost cea mai frumoasă despărţire, dar fotbalul şi viaţa ne oferă şi situaţii mai grele”.

Andres Iniesta a apărut pentru prima dată în tricoul Spaniei în 2006, la vârsta de 22 de ani. De atunci, mijlocaşul de geniu al Barcelonei a strâns 131 de meciuri sub culorile ţării sale şi a marcat 13 goluri. Dintre acestea, unul a rămas în istorie şi a venit în minutul 116 al finalei Cupei Mondiale din 2010, câştigată de Spania în faţa Olandei (1-0). În afara titlului din Africa de Sud, “Don Andres” a fost om de bază în echipa care a cucerit Campionatele Europene din 2008 şi 2012.”.

Lasă un răspuns