Iranul avertizează Israelul că „va regreta” viitoarele atacuri în Siria

Secretarul Consiliului Suprem pentru Securitate Naţională, Ali Shamkhani, a declarat joi că Israelul va avea de suferit dacă va continua să organizeze atacuri asupra armatei siriene şi asupra aliaţilor Guvernului din Damasc, relatează Reuters.

„Regimul israelian a încercat să provoace o criză în Siria, a susţinut în mod direct grupările teroriste şi a atacat forţele armate siriene şi aliaţii acestora care încearcă să combată terorismul”, a declarat Ali Shamkhani.

„Dacă vor continua, se vor confrunta cu măsuri pe care le vor regreta”, a adăugat secretarul.

Autorităţile din Iran şi Rusia au susţinut regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad în cadrul războiului împotriva rebelilor.

Administraţia din Israel a transmis că a coordonat peste 200 de atacuri în ultimii doi ani împotriva forţelor iraniene din Siria, fiind îngrijorată de faptul că Iranul va stabili o prezenţă militară permanentă într-o ţară vecină.

Consiliul Suprem pentru Siguranţă Naţională, condus de preşedintele Hassan Rouhani, se ocupă de stabilirea politicilor de securitate împreună cu liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei.

Declaraţiile lui Shamkhani au fost făcute în timpul unei întâlniri cu omologul său rus Nikolai Patrushev în Teheran.

Lasă un răspuns