Isărescu: E greu să împaci ce vrea populaţia

„Parlamentul a creat o instituţie independentă (n.n.- BNR) care vine şi spune cât poate economia. Ei spun ce vrea votul popular, noi spunem cât poate economia – trebuie să ne întâlnim undeva”, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu în cadrul unui briefing de presă după şedinţa de politică monetară.

„Modelul nostru evaluează excesul sau surplusul de cerere, respectiv consumul care nu e susţinut de producţie. Comisia Naţională de Prognoză a estimat că acest excedent este mai redus, noi am venit cu varianta noastră. Dar te uiţi la balanţa contului curent şi constaţi cu cât importurile au depăşit exporturile, şi atunci nu mai poţi să minţi, e ca şi cerneala pe hârtia de turnesol. Atunci e cam târziu”, a spus guvernatorul, referindu-se la divergenţele privind structurarea bugetului.

„Dânşii spun, din sondaje, ce vrea votul popular, noi arătăm, cu cifre, cât poate da economia”, a mai precizat Mugur Isărescu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a contrazis luni pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunând că Executivul lucrează cu date concrete, nu cu sondaje, aşa cum a spus câteva ore mai devreme Isărescu.

“Guvernul lucrează cu cifre şi date concrete, nu cu sondaje. Nu, pe domnul Isărescu nu l-am văzut niciodată acid”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea

Lasă un răspuns