Jandarmii au confiscat 150 pachete cu țigări în Piața „Mihai Viteazul”

Totul s-a întâmplat duminică, 17 iunie, când jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad efectuau serviciul de ordine și siguranță publică în zona Pieței Mihai Viteazul. La vederea jandarmilor, un bărbat a afișat un comportament suspect încercând să se sustragă verificărilor ce se impuneau.

Astfel, jandarmii l-au legitimat pe bărbatul de 34 de ani și au aflat unde și-a ascuns marfa. Țigările au fost găsite în portbagajul autoturismului personal, care era parcat pe o stradă din apropierea pieței.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit într-un loc special amenajat din portbagajul autoturismului nu mai puțin de 150 pachete cu țigări netimbrate ce urmau să ajungă în piață, pentru a fi comercializate.

„Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării pachetelor cu țigări și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de «Colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia», conform Legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României modificată prin O.U.G. nr. 54/2010”, au declarat reprezentanții IJJ Arad

Lasă un răspuns