Jean-Claude Juncker este “preocupat” de starea economiei Italiei: Unii miniştri italieni sunt “mincinoşi”

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, s-a declarat “preocupat” de starea economiei Italiei şi i-a catalogat drept “mincinoşi” pe unii miniştri italieni deoarece nu le spun cetăţenilor că Uniunea Europeană a acordat ţării 130 de miliarde de euro în ultimii ani.

Jean-Claude Juncker s-a întâlnit marţi, la Roma, cu premierul Italiei, Giuseppe Conte, cu care a discutat despre starea economiei italiene şi despre teme europene.

“Între noi şi Italia este o dragoste mare şi menţinem contactele”, a declarat Jean-Claude Juncker, cerând însă Guvernului Giuseppe Conte să “menţină activă creşterea economică”. “Sunt uşor preocupat de faptul că economia italiană continuă să fie în regres şi vreau ca autorităţile italiene să depună eforturi pentru a menţine creşterea economică”, a precizat Juncker la finalul întrevederii de la Palatul Chigi (sediul Guvernului Italiei).

Uniunea Europeană a criticat frecvent Italia din cauza deficitului bugetar, iar Guvernul de la Roma, format din reprezentanţi ai partidelor Liga Nordului şi Mişcarea Cinci Stele, a denunţat lipsa de asistenţă din partea statelor UE în criza imigraţiei.