Jimmy Carter: Dacă rezolvă criza nord-coreeană, Trump ar putea primi premiul Nobel pentru pace

“Dacă preşedintele Trump reuşeşte să încheie acord de pace acceptabil cu Coreea de Nord, atunci candidatura lui pentru premiul Nobel pentru pace trebuie studiată”, a declarat Carter.

Fostul preşedinte american a precizat că rezolvarea problemei nord-coreene ”ar fi un succes uriaş pe care niciun alt preşedinte american nu a reuşit să-l obţină”.

”Un acord ar putea fi încheiat cu nord-coreenii dacă negociatorul SUA, poate chiar preşedintele Trump, va da asigurări Phenianului spunându-le că SUA vor renunţa la ameninţări şi la sancţiuni”, a adăugat Carter.

Declaraţiile fostului preşedinte american au fost făcute în contextul în care Trump şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, ar putea avea o întâlnire istorică menită să reducă tensiunile din Peninsula Coreea. Cu toate acestea, Trump a semnalat marţi că întrevederea programată pentru data de 12 iunie cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ar putea fi amânată.

Anterior, preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat că Trump ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace ca recunoaştere pentru eforturile sale în legătură cu soluţionarea crizei privind programul atomic al Phenianului.

Lasă un răspuns