Kim Jong-Un a ajuns în Vietnam, pentru summitul dintre Statele Unite şi Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ajuns marţi în Vietnam, pentru summitul cu preşedintele american Donald Trump, care va avea loc în perioada 27-28 februarie în capitala ţării, Hanoi, relatează BBC.

Kim Jong-Un a ajuns în oraşul Dang Dong, situat la frontiera dintre China şi Vietnam. Liderul nord-coreean a parcurs distanţa dintre Phenian şi Dang Dong cu trenul, urmând să fie preluat de o maşină care să îl ducă în Hanoi.

Liderul nord-coreean a fost întâmpinat î gară cu un covor roşu, gărzi ceremoniale şi o mulţime formată din persoane care fluturau steaguri.

Din primele informaţii, Kim Jong-Un călătoreşte împreună cu sora sa, Kim Yo-Jong şi unul dintre negociatorii săi principali, fostul general Kim Yong-Chol.

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a ajuns marţi în capitala Vietnamului, Hanoi. Mike Pompeo a fost emisarul lui Donald Trump pentru îmbunătăţirea relaţiei cu Coreea de Nord şi a efectuat mai multe vizite oficiale în Phenian pentru negocieri cu oficialii nord-coreeni.

Preşedintele SUA, Donald Trump, urmează să sosească marţi după-amiază în Vietnam, cu o zi înainte de summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.

Lasă un răspuns