Klaus Iohannis, despre impozitarea Bisericii Ortodoxe Române: Să nu ne grăbim foarte tare

Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, întrebat dacă este sau nu de acord cu impozitarea BOR, că înainte de a discuta despre acest subiect trebuie rezolvate problemele pe care le au bisericile care “de zeci ce ani solicită să li se restituie ceea ce au gestionat pentru comunitate”.

„Asta cu impozitarea este o chestiunea care trebuie foarte bine judecată. Nu există doar o biserică în România. Există multe biserici. Mă gândesc de exemplu la Biserica Greco-Catolică care nici până în ziua de astăzi nu a primit înapoi ce îi aparţine. Sunt alte biserici care de zeci ce ani solicită să li se restituie ceea ce au avut şi ce au gestionat pentru comunitate. Deci chestiunea cu impozitatul poate fi discutată, dar bine gândită, după ce se rezolvă primele probleme care trenează de la Revoluţie încoace. Deci să nu ne grăbim foarte tare aici înainte de a veni cu o soluţie”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul unei întâlniri cu mai mulţi tineri, marţi seară la o cafenea din Capitală.

Şeful statului a adăugat că acolo unde există comerţ cu profit clar, care nu are legătură cu activitatea liturgică, poate fi pusă foarte serios problema impozitării.

„Cu siguranţă acolo unde se face comerţ clar, cu profit clar, şi nu are nicio treabă cu activitate liturgică problema se poate pune la modul foarte serios”, a explicat Iohannis.

Lasă un răspuns