Kovesi a încălcat independenţa justiţiei când a cerut instanţei documente din procesul cu Antena 3

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a independenţei magistraţilor formulată de petenţii Gâdea Emanuel Mihai, Radu Tudor, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur Cristian şi Savaliuc Răzvan Ovidiu. (majoritate: 8 voturi pentru Admitere, 7 voturi pentru Respingere)”, se arată în decizia plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cererea jurnaliştilor a fost înaintată după ce procurori din cadrul DNA ar fi solicitat Curţii de Apel Ploieşti înscrisuri din dosarul în care şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, le cerea daune acestora.

În 20 martie 2018, Curtea de Apel Ploieşti a decis ca şefa DNA, Codruţa Kovesi, să primească 300.000 de lei daune morale,în dosarul în care a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe post. Decizia nu e definitivă.

“Respinge acţiunea precizată formulată de reclamanta-pârâtă în contradictoriu cu pârâtul Radu Tudor şi cu pârâtul-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu ca neîntemeiată. Obligă pe pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, la plata sumei de 300 000 (trei sute mii)lei cu titlu de daune morale către reclamanta-pârâtă pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată. (…) Obligă pe pârâţii SC Antena 3 SA şi Gâdea Mihai-Emanuel să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul prezentei hotărâri în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia, după cum urmează: – pe pârâta Antena 3 S.A. în cadrul fiecărui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum şi pe platforma online a acesteia.; – pe pârâtul Gâdea Emanuel-Mihai, în cadrul emisiunii realizate de acesta -„Sinteza Zilei””, arată judecătorii în decizia din martie 2018.

Lasă un răspuns