Liderul unei grupări care susţine supremaţia rasei albe, arestat în California

Robert Rundo, liderul unei grupări care susţine supremaţia rasei albe, a fost arestat în statul american California, fiind acuzat de incitare la revolte, informează site-ul postului BBC News.

Alături de Rundo au mai fost arestaţi alţi trei membri ai grupării Rise Above Movement, iar un al patrulea este căutat de autorităţi.

Ei sunt acuzaţi că au participat la diverse evenimente din California, acţionând cu “intenţia de a incita, organiza, promova, încuraja, participa ori declanşa revolte”.

Cei patru au participat şi la marşul extremei-drepte din august 2017, desfăşurat la Charlottesville, Virginia, în cursul căruia un militant extremist a intrat cu un vehicul în mulţimea de contra-protestatari, ucigând o femeie.

Potrivit cotidianului The New York Times, Rundo, 28 de ani, a fugit în Mexic, însă a fost adus înapoi în Statele Unite şi a fost arestat la Los Angeles.

Rundo şi alţi doi membri sunt acuzaţi că în luna martie au agresat jurnalişti şi contra-protestatari la mitingul Make America Great Again de la Huntingdon Beach,

Lasă un răspuns