Liviu Dragnea despre o posibilă cerere de revizuire a sentinţei în dosarul Referendumul

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, la Parlament, că până nu citeşte motivarea deciziei CCR privind completele de 5 judecători, nu poate răspunde întrebărilor legate de o intenţie a acestuia de a cere revizuirea sentinţei în dosarul „Referendumul”:

Întrebat, joi, la Parlament, dacă ia în calcul să ceară revizuirea sentinţei definitive în dosarul Referendumul având în vedere decizia CCR privind completele de 5 judecători, liderul PSD Liviu Dragnea a răspuns: „Eu, spre deosebire de dumneavoastră, nu am surse foarte bune. Eu până la ora asta nu am văzut, nu am citit motivarea deciziei CCR de ieri. Am auzit tot felul de comentarii de la oamnei foarte bine pregătiţi, începând cu Alina Gorghiu şi terminând cu altă personalitate. Deci până nu văd motivarea Curţii, eu nu pot avea niciun fel de răspuns la întrebarea dumneavoastră”.

Dragnea a menţionat că întâlnirea pe care a avut-o marţi, la Parlament, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, „nu a avut nicio legătură cu decizia CCR”.

La remarca jurnaliştilor că Toader a spus că decizia CCR a fost tema discuţiei, liderul PSD a spus că nu-şi mai aduce aminte „toate cuvintele” care s-au rostit la respectiva întâlnire.

„Da, mă rog, este o a doua ciudăţenie în materie. Ce să discut eu cu cineva despre o decizie care urmează să se ia? Nu ştiu ce a spus. Dacă cumva a spus că am discutat, printre altele, şi de demersul făcut de dumnealui şi anume sesizarea de constatare a unui conflict, poate am discutat şi asta”, a declarat Dragnea.

„Nu îmi puteţi cere să spun toate cuvintele, pentru ca nu îmi aduc aminte”, a adăugat liderul PSD.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorţi, toţi membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenţei unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, că discuţia cu liderul PSD a vizat dezbaterea de miercuri a CCR pe sesizarea premierului în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi instanţa supremă pe formarea completelor.

„Mâine (miercuri- n.r.) se va judeca la CCR acel conflict juridic de natură constituţională. Aceasta a fost principala temă a discuţiei. Nu am discutat în legătură cu decizia pentru că nu avem de unde să ştim care va fi decizia. Azi când vorbim nu mai vorbim de sesizarea depusă de mult, azi vorbim de procedură. Despre cine va merge din partea Guvernlui la CCR să susţină sesizarea şi eventual dacă sunt elemente noi de susţinere faţă de sesizare. Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi dată, va fi precum toate celelalte, obligatorie, erga omnes, de la momentul publicării în MO. Practic nu ai ce să discuţi despre conţinutul deciziei. Pe de altă parte, nu avem nicio marjă de apreciere privind procedura de urmat”, a declarat ministrul Justiţiei.

Lasă un răspuns