Liviu Dragnea, despre partidele de vânătoare la care a participat alături de şefii Tel Drum: Este o infracţiune? Ar trebui audiaţi mistreţii şi fazanii

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, referitor la ancheta Rise Project privind partidele de vânătoare la care a participat, alături de şefii Tel Drum şi preşedinţi de organizaţii PSD, că ar trebui audiate şi animalele şi s-a întrebat retoric dacă aceste activităţi sunt infracţiuni.

“Eu cu Florian Pitiş (n.r.: ca răspuns la o eroare a reporterului legat de nume) nu m-am mai văzut de când a murit. Îi cinstesc memoria. Petre Pitiş am fost la sute de partide de vânătoare. Şi cu mâna întoarsă la spate nu pot să îmi aduc aminte de toţi cei care au participat la vânătoare. Nu cred că Florian Pitiş a fost vânător. Eu nu înţeleg. Câteodată îţi pare rău de Kovesi. Acum foloseşte reporteri ca să pună întrebări. Nu ştiu despre care fotografii vorbiţi. Nu ştiu la ce moment vă referiţi. Habar nu am la ce poze vă referiţi. Domnişoara procuror, chiar v-am răspuns e suficient. Întrebarea mea e foarte simplă la dvs şi vorbesc mai tare ca să audă şi DNA. A merge la o partidă de vânătoare este o infracţiune? Sunt oameni chemaţi la DNA să fie întrebaţi de vânători. Până la urmă ar trebui chemaţi mistreţii, iepurii şi fazani şi eventual arestaţi”, a declarat Liviu Dragnea.

“Eu nu am participat la nicio partidă de vânătoare la care lideri politici să fi discutat despre nişte contracte cu nişte acţionari de la companii. Nu vreţi să vă strângeţi toţi şi să puneţi în cor aceleaşi întrebări. (…) Cum au ajuns la Rise Project nişte documente, în condiţiile în care ajunseseră la DNA”, a mai spus Dragnea.

Directorii companiei Tel Drum au participat la mai multe partide de vânătoare cu lideri PSD, printre care Liviu Dragnea, Marian Oprişan, Niculae Bădălău, Gabriel Vlase sau Claudiu Manda, potrivit unei investigaţii Rise Project. Manda, Vlase şi Bădălău au fost audiaţi la DNA pe acest subiect.

Liviu Dragnea a vânat de cel puţin 32 de ori la el în judeţ, în ultimii nouă ani, potrivit jurnaliştilor de la Rise Project.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, actualmente în închisoare, a vânat în codrii Tel Drum de 18 ori. Vicepremierul Paul Stănescu de la Olt a venit de 13 ori. Marian Oprişan din Vrancea, de cinci ori. Marcel Ciolacu din Buzău a semnat prezenţa în patru dăţi, potrivit Rise Project.

Nici actualul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, nu a lipsit de la aceste partide de vânătoare, fiind prezent de trei ori la Dragnea. Tot de atâtea, Niculae Bădălău, senator de Giurgiu. În schimb, Claudiu Manda, preşedintele comisiei parlamentare de supraveghere a SRI, a fost invitat la patru partide.

Aceştia trei din urmă, Manda, Vlase, Bădălău, au fost chemaţi recent la DNA ca martori în dosarul Tel Drum. Interogatoriile au vizat chiar partidele de vânătoare.

 

Lasă un răspuns