Lucian Onea, fost şef DNA Ploieşti, şi Mircea Negulescu, fost procuror, suspendaţi din magistratură

Secţia pentru Procurori a CSM a decis, joi, suspendarea din magistratură a lui Lucian Onea, fost şef DNA Ploieşti, şi a lui Mircea Negulescu, fost procuror la această structură. Hotărârea procurorilor CSM vine la o zi după ce aceeaşi secţie le permisese să-şi reia activitatea.

Secţia pentru Procurori a CSM a hotărât suspendarea din funcţia de procuror a lui Lucian Onea, începând cu data de 25 septembrie după acesta a fost plasat de procurori sub control judiciar, una dintre interdicţii fiind cea de a nu-şi exercita profesia în acest timp.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul lui Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcţie.

Miercuri, aceeaşi Secţie pentru Procurori din cadrul CSM decisese încetarea suspendării din funcţie a fostului şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi a lui Mircea Negulescu, întrucât a expirat controlul judiciar dispus faţă de aceştia în dosarul de la Parchetul General.

Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Lasă un răspuns