Ludovic Orban confirmă întâlnirea cu Iohannis

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat întâlnirea pe care a avut-o marţi cu şeful statului Klaus Iohannis, adăugând că s-a consultat cu preşedintele pe teme majore în încercarea de a îşi coordona poziţiile.

Întrebat, într-o emisiune difuzată joi seară de Realitatea Tv, dacă s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: “Da, cu siguranţă. Între PNL şi preşedintele României est eo relaţie de parteneriat, de colaborare. Ne consultăm pe teme majore şi încercăm să ne coordonăm poziţiile”.

Acesta a mai spus că preferă să nu ofere detalii concrete, atunci când a fost întrebat dacă întâlnirea a avut loc la vila Lac.

Chestionat dacă a discutat cu preşedintele Iohannis despre referendumul pe justiţiei, Orban a replicat: “Nu, nu am abordat acest subiect. A fost o întâlnire normală, pentru că CN a stability susţinerea domnului Iohannis pentur cel dew-al doilea mandate. A fost o discuţie necesară de stabilire a coordonatelor colaborării. De asemenea, am abordat subiecte importante, cum ar fi preluarea preşedinţiei Consiliului UE”.

Întrebat dacă la întâlnire a participat şi Vasile Blaga, liderul PNL a spus: “Da. Au participat mai mulţi colegi de ai mei”.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi cu liberali din aripa fostului PDL şi a vechiului PNL. Şeful statului le-a cerut liberalilor să fie uniţi, în contextul candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din 2019, au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

Întâlnirea între Iohannis şi liberali nu a avut loc la Palatul Cotroceni, ci la o vilă de protocol. Surse politice au relatat că şeful statutului ar putea participa şi la Consiliul Naţional al PNL organizat sâmbătă dimineaţa la Palatul Parlamentului. La reuniunea liberală din 4 august este invitat şi un oficial străin.

Din aripa fostului PDL au fost prezenţi, la întâlnirea de marţi cu preşedintele României, primarul Clujului, Emil Boc, fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, precum şi prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi Gheorghe Flutur. Din vechiul PNL au participat Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache şi fostul deputat Dan Motreanu.

Preşedintele Iohannis le-a spus liberalilor să fie uniţi în jurul susţinerii candidaturii sale la alegerile prezidenţiale de anul viitor, precizând că în acest sens este necesar să fie stabilitate şi linişte în partid. Iohannis le-a cerut liberalilor să îşi îndrepte eforturile către viitoarea campanie electorală şi să lase deoparte disputele interne, au explicat sursele politice ale MEDIAFAX.

Lasă un răspuns