Luna trecută a fost distrusă de Mihaela Buzărnescu, acum cucereşte lumea tenisului. Cine joacă finala de la Miami

Ostapenko a depăşit o perioadă neagră şi s-a calificat în ultimul act după ce a trecut lejer de Danielle Rose Collins, urmând să o înfrunte în finală pe Stephens, învingătoarea Viktoriei Azarenka

Jelena Ostapenko (5 WTA) a fost făcută KO de Mihaela Buzărnescu (39 WTA), în luna februarie, scor 6-1, 6-3 în turul secund la Doha, însă letona s-a ridicat de la pământ după lecţia pe care i-a predat-o sportiva noastră. Cu un tenis exuberant, Ostapenko a impresionat asistenţa de la Miami şi nu i-a lăsat nicio şansă revelaţiei Danielle Rose Collins (93 WTA), pe care a învins-o în minimum de seturi, scor 7-6(1), 6-3. O oră şi 41 de minute a durat meciul de vineri dimineaţă la capătul căruia Ostapenko a obţinut calificarea în a 5-a finală a carierei.

Jelena se va lupta pentru trofeu şi un cec de 1,34 milioane de dolari cu Sloane Stephens (12 WTA), o altă jucătoare care a fost de nerecunoscut la precedentele turnee. Stephens a avut o misiune mult mai complicată joi seară, cu Azarenka (186 WTA), învingând-o pe campioana din Belarus cu 3-6, 6-2, 6-1. În ciuda faptului că este mai bine clasată decât sportiva americană, Ostapenko nu este văzută drept favorită la cucerirea titlului. Ar fi al treilea triumf al carierei pentru Jelena, în timp ce Sloane şi-ar putea trece în palmares al 6-lea trofeu WTA.

Lasă un răspuns