MAE anunţă cod roşu de precipitaţii în Spania. Întârziere de zboruri şi trafic rutier îngreunat

MAE avertizează românii care vor să circule în Spania, că în Comunitatea Valenciană va fi emisă o avertizare de cod roşu şi portocaliu de vând şi ploi, între 19 şi 20 noiembrie. Zborurile de pe aeroporturile de la Valencia şi Alicante ar putea avea întârzieri, iar traficul rutier să fie îngreunat.

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Comunitatea Valenciană, că Agenţia Meteorologică de Stat – AEMET, a emis o avertizare de tip coduri portocaliu şi roşu, cu un grad mare de probabilitate (40 – 70%) pentru fenomene meteorologice deosebit de severe, cu potenţial extrem de periculozitate

http://www.aemet.es/en/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna

în perioada de luni, 19 noiembrie 2018 şi cel puţin până marţi, 20 noiembrie 2018, orele 23.59, în jumătatea de sud a provinciei Valencia şi jumătatea de nord a provinciei Alicante. Fenomenele meteorologice se caracterizează prin căderi persistente de precipitaţii şi furtuni, cu intensificări locale ale vântului. Astfel, se prognozează precipitaţii abundente, care pot acumula în sol umiditate de 180 mm pe o perioadă de 12 ore, izolat putându-se ajunge până la 50 mm/oră. Precipitaţiile pot fi însoţite de grindină, descărcări electrice, iar la altitudini mai mari de 1.500 m chiar ninsori, cu depunere de strat de zăpadă”, au anunţat reprezentanţii Ministerului de Externe, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

MAE anunţă şi că zborurile care pleacă de pe aeroporturile de la Valencia şi Alicante ar puea avea întârzieri sau chiar să fie anulate, iar circulaţie rutieră pe mai multe autostrăzi să fie dificilă din cauza condiţiile meteo nefavorabile.

“Se estimează că zborurile operate pe aeroporturile internaţionale de la Valencia şi Alicante să aibă întârzieri faţă de orarul normal de decolare / aterizare, sau chiar să fie anulate. De asemenea, circulaţia rutieră va fi îngreunată pe autostrăzile A7 Valencia-Alcoy-Alicante, AP7 Valencia-Calpe-Alicante, A31 Alicante-Albacete, A35 Valencia-Albacete şi A3 Valencia-Madrid din cauza fenomenelor meteo extreme, mai ales în zonele montane. Se recomandă o atitudine de maximă precauţie pentru circulaţia pe drumurile naţionale şi regionale din zona de câmpie, în lungul coastei din sudul provinciei Valencia, situată sub nivelul mării, unde pot avea loc inundaţii şi viituri instantanee, inclusiv cu antrenare de aluviuni cu noroi şi fragmente de rocă”, potrivit sursei citate.

MAE precizează că “cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale

Consulatului României la Castellón de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836 

, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, “au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului României la Castellón de la Plana: +34677842467“, adaugă reprezentanţii ministerului.

În plus, MAE “recomandă consultarea paginilor de Internet 

http://www.meteoalarm.eu,http://www.aemet.es/en/eltiempo/prediccion/avisosw=mna

http://www.meteoalarm.eu

http:/www.aemet.es/en/eltiempo/prediccion/avisosw=mna

http://castellon.mae.ro/contact   şi

www.mae.ro<http://www.mae.ro

precum şi pagina de Facebook a Consulatului României la Castellón de la Plana

https://www.facebook.com/consromcastellon

şi se reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă

http://www.mae.ro/app_cs

care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”.

Lasă un răspuns