Mai multe incendii şi explozii au izbucnit în trei oraşe din statul american Massachusetts

Cel puţin o persoană a decedat, iar alte 12 au fost rănite în peste 70 de explozii şi incendii din trei oraşe situate în apropierea oraşului Boston din statul american Massachusetts, produse cel mai probabil din cauza fisurării unei conducte de gaz, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Spitalul General din Lawrence a comunicat pe Facebook că 13 persoane au fost transportate la spital, acestea primind îngrijiri medicale pentru intoxicaţie cu fum sau traume suferit în urma exploziilor. Unul dintre pacienţi era în stare critică şi a fost transportat la Spitalul General Massachusetts din Boston. Pacientul a decedat ulterior din cauza rănilor suferite, potrivit unor oficiali citaţi de Reuters.

Incidentele au avut loc în oraşele Lawrence, Andover, North Andover, situate la aproximativ 40 de kilometri nord de Boston.

Sute de persoane au fost evacuate din cele trei oraşe.

Cel puţin trei persoane, printre care şi un pompier, au fost rănite în oraşul Andover, a transmis primarul prin intermediul unui comunicat.

Autorităţile suspectează că principala cauză a incidentului este presiunea prea mare într-o conductă principală de gaz, a declarat Michael Mansfield, şeful pompierilor din Andover

„Acest eveniment nu se termină în seara aceasta. Cel mai probabil va continua pentru încă o săptămână sau o săptămână jumătate”, a adăugat acesta.

Autorităţile locale au amplasat centre de primire a cetăţenilor în şcoli.

„Toate persoanele care au alimentare cu gaz în case trebuie să îşi evacueze locuinţele până la noi instrucţiuni”, a declarat Andrew Maylor, primarul din North Andover.

„Ceea ce ştim momentan este că s-au produs mai multe incendii şi explozii în oraş”, a declarat Dan Rivera, primarul din Lawrence, adăugând că localnicii care simt miros de gaz ar trebui să îşi părăsească imediat casele.

Reprezentanţii companiei Columbia Gas au anunţat că au micşorat presiunea din conducte, dar va dura ceva până opresc de tot aprovizionarea cu gaz.

Lasă un răspuns