MANIFESTAŢII de amploare în ţară

Peste 3.500 de persoane protestează, pentru a şasea zi consecutiv, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unde sunt instalate 11 corturi în care stau non-stop mai multe persoane şi care vor rămâne aici până la căderea Guvernului Dăncilă, exemplul fiind urmat de Oradea unde în cursul zilei au fost instalate trei corturi în centrul oraşului.

Sorin Bobiş, cel care a iniţiat protestul non-stop şi a instalat, vineri, primul cort în Piaţa Unirii, a intrat în legătură prin telefon cu Cosmin, un protestatar din Oradea, care a afirmat că situaţia din România, creată de PSD, este ”de nesuportat”

”Am decis să urmăm exemplul vostru şi am instalat duminică la ora 14 trei corturi în Piaţa Unirii din Oradea. Nu vom pleca de aici până când Pablo Escobar de Teleorman, aşa zisul Liviu Dragnea, nu va părăsi toate funcţiile publice”, a spus Cosmin.

Grupul de clujeni care dorm în corturi a făcut apel să li se alăture şi alte persoane, pentru a protesta prin rotaţie.

”Să ştiţi că e chiar fain dimineaţa când ieşi din cort şi te uiţi la statuia lui Matei Corvin”, a spus unul dintre aceştia.

Protestatarii au cerut, printre altele, dizolvarea şi blocarea Parlamentului şi alegeri anticipate, dar şi declanşarea unei greve generale şi o deplasare masivă la Bucureşti în cazul în care, miercuri, Guvernul va emite o OUG care să îl salveze pe Liviu Dragnea de închisoare.

Aceştia au pancarte cu mesaje precum ”Cerem demisia Guvernului Dragnea –Dăncilă”, ”Justiţia la magistraţi, NU la condamnaţi”, ”Ei se jură că nu fură şi ne bagă-n dictatură”, ”Noi suntem pe drumuri, că ei ne tot dau <tunuri>” şi scandează ”Cluj, Oradea, Bucureşti, Dragnea o păţeşti”, ”Uniţi, salvăm toată România”, ”Nu scăpaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Demisia”, ”Libertate”, ”Grevă generală”, ”Jandarmeria jos pălăria”, ”Nu mai daţi afară, tinerii din ţară”, ”Fără ordonanţe”.

Protestatarii au pornit într-un marş spre Prefectura Cluj şi spre Piaţa Mihai Viteazu, după care se vor întoarce în Piaţa Unirii.

În Piaţa Mare din Sibiu sunt aproximativ trei mii de persoane.Protestatarii au pornit în marş prin oraş, strigând, printre altele, “Hoţii, hoţii!” şi ’’PSD, Ciuma Roşie!’’.

La Timişoara au ieşit în stradă 2.500 de oameni, pentru a cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor, după ce a fost condamnat.

Manifestanţii strigă “Justiţie, nu corupţie”, „Hoţii”, „Demisia”, „Cuib de hoţi şi de mafioţi”, “La mulţi ani cu executare” sau “Afară cu hoţii din ţară”.

De asemenea, mulţi dintre protestatari ţin în mâini steaguri tricolore şi afişe cu mesaje precum “Toţi pentru justiţie”, “Cum staţi cu conştiinţa: aleşii neamului?”, “Vă vedem”, “Hoţii de la guvernare să ajungă între bare” sau “Poporul votează ziua, penalii votează noaptea”.

Totodată, în Piaţa Victoriei a fost adus un afiş uriaş pe care scrie “Punctul 8 de la Timişoara: fără comunişti, fără penali”.

Protestul intitulat “Cod roşu de OUG” a fost anunţat pe Facebook, iar manifestanţii se tem că partidele aflate la guvernare pregătesc o ordonanţă de urgenţă care să-l scape pe Liviu Dragnea de închisoare.

Şi la Iaşi are loc un nou protest, intitulat “Cod roşu de OUG”. Aproximativ trei sute de persoane şi-au dat întâlnire în Piaţa Unirii şi au pornit în marş prin centrul oraşului, strigând ”Jos PSD!”, ”Anticipate, nu se mai poate” sau ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi tot Neamul”.

Proteste similare au loc în mai multe oraşe din ţară, precum Braşov, Satu Mare, Piteşti.

Lasă un răspuns