Marea Britanie critică interviul televizat al presupuşilor suspecţi în cazul Skripal

Autorităţile din Marea Britanie au criticat dur interviul celor două persoane care „seamănă cu suspecţii” în cazul Skripal, apărut pe un post de televiziune rusesc, catalogându-l drept o „insultă la adresa inteligenţei publicului” şi „un fals”, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May a declarat că interviul este „foarte ofensator”.

„Minciunile din acest interviu dat unui post de stat rusesc sunt o insultă la adresa inteligenţei publicului. În plus, sunt o ofensă puternică adusă victimelor acestui atac oribil şi apropiaţilor acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Din păcate, am ajuns în punctul în care trebuie să aşteptăm.. Poliţia a construit un caz solid, cu multe dovezi împotriva celor doi. Sunt căutaţi şi am luat toate măsurile necesare pentru arestarea lor şi aducerea lor în faţa justiţiei din Marea Britanie, dacă vor face vreodată un pas în afara Rusiei”, a adăugat acesta.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a criticat de asemenea interviul televizat.

„Este momentul să oprim ştirile false apărute la televizor- lumea şi-a dat seama de implicarea Rusiei în acest incident”, a transmis Hunt printr-un mesaj pe Twitter.

Alexander Petrov şi Ruslan Boshirov, acuzaţi de autorităţile britanice că l-au otrăvit pe fostul spion Serghei Skripal şi pe fiica sa cu un agent neurotoxic în oraşul Salisbury, au declarat într-un interviu difuzat pe postul rus televiziune RT că au vizitat oraşul în calitate de turişti, în special pentru catedrala istorică.

Cei doi au declarat că este posibil să se fi apropiat de casa lui Serghei Skripal, dar din greşeală, şi au rămas mai puţin de o oră în Salisbury, din cauza vremii nefavorabile.

Lasă un răspuns