Mark Zuckerberg ar putea fi CITAT în Parlamentul britanic. Refuzul miliardarului Facebook i-a nemulţumit pe deputaţi

Reprezentanţii Parlamentului au spus că vor renunţa la acţiunea oficială în cazul în care Mark Zuckerberg se va prezenta voluntar la anchetă.

Preşedintele Comisiei parlamentare care investighează dezinformarea online, Damian Collins, a declarat că nu este mulţumit de informaţiile pe care compania le-a furnizat şi că doreşte acum să vadă ce dovezi aduce directorul executiv al Facebook înainte de data de 24 mai, când Parlamentul va intra în vacanţă.

“Este demn de remarcat faptul că, deşi în mod normal domnul Zuckerberg nu intră sub jurisdicţia parlamentului britanic, el va face acest lucru data viitoare când va intra în ţară”,a scris Collins într-o scrisoare publică pubicată pe Facebook. “Sperăm că va răspunde pozitiv solicitării noastre, dar, dacă nu, comisia va hotărî să emită o chemare formală pentru ca acesta să apară atunci când va intra în Marea Britanie”.

Collins a făcut referire la un raport neconfirmat al lui Politico, potrivit căruia Zuckerberg intenţionează să apară în faţa Parlamentului European în această lună, sugerând că ar fi simplu ca şeful Facebook să-şi prelungească vizita cu o oprire şi în Marea Britanie.

Comisia l-a invitat în mod repetat pe Zuckerberg să facă dovezi, dar Facebook a trimis mai mulţi directori juniori pentru a răspunde întrebărilor deputaţilor.

Facebook a refuzat să comenteze posibilitatea unei citaţii oficiale. În teorie, Zuckerberg ar putea fi acuzat că sfidează Parlamentul britanic, chiar dacă practic nu se poate lua nicio măsură punitivă asupra sa.

Lasă un răspuns