Meciul Olanda – Franţa din Liga Naţiunilor s-a terminat cu scorul de 2-0 pentru „Portocala Mecanică”

Franţa a bifat vineri seara primul insucces din Liga Naţiunilor. Campionii mondiali au cedat în deplasare, cu Olanda, 0-2, dar se menţin pe primul loc în Grupa 1 a competiţiei. Deşi Deschamps a folosit cei mai buni fotbalişti, naţionala sa a fost dominată clar pe parcursul celor 90 de minute.

Chiar dacă se află într-o perioadă a schimbării generaţiilor, Olanda s-a apropiat la un singur punct de Franţa. Selecţionerul Koeman a trimis în prima echipă 4 fotbalişti sub 22 de ani, dar aceştia au reuşit, cu experienţa unor nume precum de Light, Van Dijk sau Wijnaldum, să se ridice la un nivel înalt, care a surprins campioana mondială. Selecţionata Ţării Lalelelor a dat primele emoţii încă din minutul 2, după un şut al lui Wijnaldum, care l-a pus în dificultate pe Lloris. Atacurile au continuat, iar golul avea să vină pe finalul primei reprize. O centare din flacul stâng a lui Babel a ajuns la Depay, portarul a respins, dar Wijnaldum a fost pe fază şi nu l-a iertat.

A doua repriză s-a desfăşurat la fel, dar cu o dominare şi mai evidentă a olandezilor. Cu un total al şuturilor pe poartă în număr de 8, gazdele au reuşit să marcheze în minutul 90+6, prin Depay, din penalty, cu o execuţie de maestru. Fotbalistul legitimat la Lyon a înscris cu o scăriţă şi a închis tabela, 2-0. Franţa a fost de nerecunoscut. Campioana mondială a pornit cu prima şansă, dar a dezamăgit. A încheiat partida cu un singur şut pe spaţiul porţii şi cu un corner.

În urma acestui insucces, selecţionata ”Hexagonului” poate pierde primul loc în grupă. Acumulează 7 puncte, dar locul secund este ocupat de Olanda cu 6 puncte, care are un meci în minus. Ultima în grupă este Germania, cu un singur punct.

Lasă un răspuns