Miliardarul Elon Musk a fost dat în judecată pentru calomnie de unul dintre salvatorii din peştera din Thailanda

Scafandrul britanic, care a ajutat la salvarea a 12 sportivi şi a antrenorului lor blocaţi anul acesta într-o peşteră din Thailanda, l-a dat în judecată pe miliardarul american Elon Musk pentru defăimare, după ce acesta l-a acuzat pe scafandru că este un “abuzator de copii”, transmite postul BBC.

Musk a făcut mai multe acuzaţii împotriva scafandrului Vernon Unsworth fără dovezi, inclusiv că era un “abuzator de copii”.

Scafandrul solicită despăgubiri în valoare de 75.000 de dolari şi o interdicţie împotriva lui Musk, pentru a evita acuzaţii ulterioare.

De asemenea, în plângerea depusă împotriva lui Musk se arată că Unsworth caută “daune punitive”, precum şi compensaţii “pentru a-l pedepsi pentru greşelile lui şi să-l împiedice să repete un astfel de comportament ciudat”.

În respectiva plângere se spune că Musk şi-a folosit de mai multe ori contul de Twitter şi conturile de e-mail pentru a “publica acuzaţiile false şi defăimătoare” la adresa britanicului.

Contul său a avut peste 22,5 milioane de adepţi în acest timp, se arată în plângere.

Co-fondatorul Tesla, născut în Africa de Sud, a postat anterior un mesaj pe Twitter, spunând că a fost “ciudat că nu m-a dat în judecată”, atunci când Unsworth a declarat că intenţionează să îl acţioneze în justiţie.

Lasă un răspuns