Ministerul Educaţiei vrea să modifice achiziţia de manuale

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi seară, că vrea ca procedura de achiziţie a manualelor şcolare să se desfăşoare în două etape, una privind selecţia pe criterii de calitate a conţinutului şi a doua în care se stabileşte preţul.

„Manualele reprezintă o altă problemă, una cu care s-a confruntat sistemul de mulţi ani de zile. Încercăm să creştem calitatea. De aceea, evaluarea şi achiziţia de manual o să fie uşor schimbată faţă de anii trecuţi. În ce sens? În sensul că autorii de manuale vor scrie manuale (…) adecvate vârstei, conţinut ştiinţific corect, să nu mai punem Turnu Măgurele la Turnu Severin şamd. Deci, pe elementele de conţinut şi corectitudine ştiinţifică. Primele trei manuale care câştigă cel mai mare punctaj vor fi declarate câştigătoare şi se va trece în a doua etapă la stablirea preţului de achiziţie. Acesta este elementul de noutate – încercăm să facem achiziţia de manuale în două etape: să finalizăm pe calitate, pe conţinut şi apoi să nu amestecăm una cu alta”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la România TV.

Potrivit ministrului, vor fi sancţiuni în cazul în care manualele nu ajung la timp la elevi.

Mai multe greşeli au fost descoperite, înainte de începerea anului şcolar, în manualul de Geografie pentru clasa a VI-a şi în cel de Biologie tot pentru elevii din clasa a VI-a, iar Ministerul Educaţiei a trimis o erată în şcoli.

Lasă un răspuns