Ministerul Sănătăţii a anunţat rezultatele preliminare al controlului efectuat la Ambulanţa din Craiova în cazul morţii lui Ilie Balaci

Ministerul Sănătăţii anunţă că rezultatele preliminare al controlului efectuat la Ambulanţa din Craiova şi la Spitalul de Urgenţă din oraş arată că au fost respectate procedurile de către medicii care s-au ocupat de cazul fotbalistului Ilie Balaci.

„Rezultatele preliminare ale controalelor efectuate la Serviciul de Ambulanţă Craiova şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii împreună cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI relevă faptul că au fost respectate procedurile în efectuarea intervenţiilor medicale în cazul lui Ilie Balaci”, informează Ministerul Sănăţii, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ambulanţele care au intervenit au fost dotate corespunzător, iar protocolul de resuscitare a fost respectat, fiind efectuată chiar o resuscitare prelungită.

Principala cauză a decesului lui Ilie Balaci a fost infarctul miocardic acut, însoţit de insuficienţă cardio-respiratorie, potrivit autopsiei.

Autopsia a fost făcută luni la Institutul de Medicină Legală Dolj, iar rezultatele au fost transmise organelor de cercetare penală.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a trimis corpul de control la Craiova, pentru a verifica modul în care a acţionat ambulanţa în cazul lui Ilie Balaci.

„Ilie Balaci este eroul nostru naţional şi familia a ridicat nişte suspiciuni legate de modul în care a acţionat ambulanţa. În aceste condiţii, este de datoria noastră să verificăm exact ce s-a întâmplat acolo. Astfel, o echipă a Ministerului Sănătăţii, împreună cu reprezentanţi ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă se deplasează astăzi (luni, n.r) la Craiova pentru a putea verifica aceste lucruri. În maxim două zile (se va încheia ancheta, n.r.)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu, a declarat, duminica seara, pentru MEDIAFAX că o ambulanţă SMURD a fost trimisă în sprijinul ambulanţei SAJ, la casa lui Ilie Balaci.

„Prima ambulanţă SAJ a ajuns la el, iar ambulanţa de la SMURD s-a trimis în sprijinul ambulanţei SAJ. A fost cerută în sprijin, nu pentru că SAJ-ul nu se descurca. În momentul în care se face masajul cardiac se depune un efort foarte mare şi din cauza aceasta (s-a trimis – n.r.), în sprijin. Am trimis tot o ambulanţă cu medic. Ambulanţa SMURD a fost cu medic”.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, a murit duminică, la vârsta de 62 de ani. Fostul internaţional a suferit un accident vascular cerebral duminică, în timp ce se afla acasă, în Craiova. Medicii de la Spitalul din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova, Cristina Geormăneanu. Ilie Balaci nu a mai ajuns la spital.

Lasă un răspuns