Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a reacţionat, sâmbătă, după ce Ambasada Suediei a postat cu mesaj despre adoptarea bugetului. El a ţinut să amintească de faptul că în 2018 din cauza unui scandal sexual de răsunet, a fost amânată decernarea premiului Nobel pentru literatură.

”Una dintre reprezentantele diplomatice a unei ţări din UE la Bucureşti, cunoscută pentru apariţiile pe reţelele de socializare online găseşte de cuviinţă să ne explice metodic cum se aprobă bugetul în ţară sa.

Mulţumindu-le pentru sfatul nesolicitat, poate reuşesc, cu aceeaşi promptitudine şi umor ce le acompaniază, de obicei, postările online, să ne spună dacă, anul acesta, Academia suedeză, instituţia culturală responsabilă pentru acordarea prestigioaselor premii Nobel va acordă premiul pentru literatură…pentru că anul trecut, l-a ratat, după mai bine de 70 de ani de acordare din cauza scandalului sexual şi financiar din interiorul Academiei suedeze”,a scris ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, pe pagina sa de Facebook.

El mai spune că România, în 2019, va avea ”buget cu certitudine”.

”Ce putem află însă despre acordarea premiului Nobel pentru literatură în 2019? Avem aceeaşi certitudine sau va fi acelaşi eşec că în 2018 când iubitorii de literatură din întreagă lume au fost privaţi de acest eveniment care da repere în domeniu la nivel mondial?”, a adăugat Petrescu.

Reacţia ministrului Comunicaţiilor a venit după ce Ambasada Suediei la Bucureşti a postat vineri un mesaj referitor la adoptarea bugetului în România,

„În Suedia, proiectul de lege a bugetului trebuie să fie întotdeauna prezentat cel târziu la 15 noiembrie. Scopul termenului-limită este de a asigura că există timp înainte de începerea noului an fiscal pentru a se lua deciziile oficiale necesare pentru a continua activităţile guvernamentale”, a transmis vineri, pe Facebook, Ambasada Suediei la Bucureşti.

Lasă un răspuns