Ministrul „invizibil” al Economiei i-a atacat dur pe deputaţii care au semnat moţiunea împotriva lui

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilior, la dezbaterea moţiunii simple îndreptate împotriva sa, că cei 67 de semnatari ai textului ar trebui să îşi dea demisia pentru că sunt fie „plagiatori şi farisei”, fie „incompetenţi”.

„Cei 67 de semnatari ai textului pe care îl dezbatem azi sunt nişte plagiatori. PNL e atât de interesat de economie şi are atât de mulţi specialişti în economie încât tot ce a fost în stare să producă a fost un document copy-paste presărat cu una, două delaţiuni sau ca să le spunem pe nume, una, două şobolăneli. Aproape jumătate din textul de azi e copiat din mioţiunea adresată împotiva mea la Senat în vară”, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, la dezbaterea moţiunii simple intitulată „Dănuţ Andruşcă sau cum să destabilizezi deliberat economia României. Incompetenţa falimentează România!”.

Ministrul a adăugat că „se impune” demisia deputaţilor care au semnat moţiunea.

„Semnatarii acestui plagiat cer demiterea mea. Aş putea şi eu să cer demisia din Camera Deputaţilor a celor 67 de semnatari, pentru plagiat. Fie nu au ştiut ce semnează şi sunt incompetenţi, fie au ştiu bine ce semnează şi atunci sunt şi farisei şi plagiatori. În orice caz, se impune demisia”, a declarat Andruşcă.

„La 9 luni de când aţi fost învestit în funcţia de ministru al Economiei nu observăm progrese în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor portofoliului administrat. Dacă e să fim cinstiţi, nici pe dumneavoastră nu v-am observat, în afara gafelor, bâlbelor sau umorului involuntar care v-au însoţit puţinele ieşiri publice. Sunteţi un ministru care dă fiori şi când tace şi când lipseşte!”, i se adresează liberalii ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, în textul moţiunii simple depusă de grupul PNL din Camera Deputaţilor.

În moţiune, PNL face referire la faptul că ministrul Dănuţ Andruşcă a blocat legile redevenţelor, minelor şi apelor minerale.

„Domnule ministru, sunteţi o frână pentru domeniul economic! Încă din vara anului trecut trebuiau promovate trei legi pentru care Guvernarea PSD şi-a asumat responsabilitatea prin Programul de Guvernare: Legea redevenţelor, Legea minelor şi Legea apelor minerale. Aţi reuşit, domnule ministru, să blocaţi toate aceste trei legi pentru că nu vă pricepeţi! Ne-am dat seama că sunteţi paralel cu domeniul economiei încă de la momentul audierii dumneavoastră din Parlament, cu ocazia învestirii în funcţie. De 9 luni avem confirmarea acestui fapt zi de zi, de aceea vă somăm să deblocaţi activitatea ministerului şi să vă asumaţi cele 3 legi menţionate mai sus pentru a spulbera incertitudinea şi impredictibilitatea care guvernează politicile economice din mandatul dumneavoastră”, potrivit sursei citate.