Neagu, cetăţean de onoare al Bucureştiului! Discursul Cristinei, în cârje pe scenă: “Voi încerca, în continuare, să duc numele României cât de sus se poate!”

Cristina Neagu (30 de ani) a primit, marţi seara la Teatrul Odeon din Capitală, titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti. Ceremonia a fost oficiată de Gabriela Firea, Primarul Capitalei. Distincţia oferită lui Neagu la patru zile după ce Cristina Neagu s-a accidentat grav la Campionatul European de handbal feminin, pe care România l-a încheiat pe locul 4.

Neagu a suferit o ruptură de ligamente încrucişate la piciorul drept şi va fi nevoită să se opereze, după ce s-a accidentat în ultimul meci din grupele principale, cu Ungaria, pierdut de tricolore cu 31-29. Interul stânga de la CSM Bucureşti a urcat pe scenă în cârjă şi şi-a cerut scuze pentru că “nu mă pot comporta ca un om normal”.

Va avea nevoie de aproximativ şase luni pentru a se recupera, după ce se va opera.

“Îmi pare rău că ne întâlnim în asemenea condiţii şi că nu pot să mă comport ca un om normal. Vreau să vă mulţumesc foarte mult pentru această distincţie. Sunt extrem de mândră şi onorată că primesc această dinstincţie în oraşul în care m-am născut, în care am crescut, pe care îl iubesc, oraşul în care am făcut primii paşi în sport şi oraşul în care m-am întors să fac performanţă la cel mai înalt nivel. Am încercat şi voi încerca în continuare, după ce mă voi recupera, să fac cinste sportului pe care îl practic şi să duc numele României cât de sus se poate în lume”, a declarat Cristina Neagu.

Alături de Neagu, şi Mircea Lucescu, selecţionerul naţionalei Turciei şi unul dintre cei mai mari antrenori ai României, a primit şi  titlul de cetăţean de onoare la Municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns