Nu avem nevoie de persoane cu probleme penale în funcţii publice

“Nu avem nevoie de persoane cu probleme penale în funcţii publice. Nici nu se discută”, a spus Eugen Tomac în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Cluj.

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară a declarat că este şi împotrivă ca parlamentarii şi aleşii locali să aibă pensii speciale.

Tomac susţine, totuşi, ca militarii care merg pe teatrele de război să aibă parte de aceste privilegii.

“Mă uit cu câtă încrâncenare şi justificare, din asta, învăluită în mister, încearcă tot felul de politicieni să argumenteze necesitatea de a crea pensii speciale pentru parlamentari sau aleşi locali. Suntem categoric împotriva acestei idei. Societatea îşi oferă onoare de a-l reprezenta şi cred că este suficient. De ce nu ar avea pensii speciale medicii, de ce nu ar avea pensii speciale dascălii?! Aaa…că există militari care se duc în Afganistan, în Irak, pe teatrele de război şi îşi riscă viaţa pentru onoarea acestei ţări, e cu totul altceva. Că ăla se duce sub gloanţe. Dar, să stai în Parlament trei, patru mandate, să nu laşi nicio lege după tine, să vii să spui ‘eu am muncit de m-a durut capul şi vreau pensie specială’. Mi se pare un abuz. De asta suntem categoric împotriva ideii de a avea categorii de privilegiaţi”, a argumentat Tomac.

Eugen Tomac a participat, sâmbătă, la conferinţa judeţeană a filialei PMP Cluj, în cadrul căreia a fost aleasă noua conducere a filialei, senatorul Vasile Cristian Lungu devenind noul preşedinte al filialei.

Lasă un răspuns