Nu-mi aduc aminte să-mi fi cerut cineva demisia

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, referitor la faptul că Viorel Cataramă a spus că acesta trebuie înlăturat, pe cale statură, de la şefia partidului, că nu este adevărat că vreun membru al formaţiunii i-ar fi cerut demisia.

“Eu nu-mi aduc aminte să-mi fi cerut cineva demisia. Nu ştiu de unde scoateţi o asemenea informaţie, dar chiar nu este adevărat. Faptul că mai sunt oameni care îşi exprimă nemulţumiri este firesc. Este normal ca în orice organizaţie democratică să existe. SIgur aceste păreri trebuie exprimate de preferinţă în interiorul partidului, iar în exteriorul partidului ar trebuie transmise mesajele PNL. Prefer să nu comentez afirmaţiile acestui coleg (Viorel Cataramă – n.r.)”, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban, într-o intervenţie telefonică duminică seară, la România Tv.

Acesta a infirmat speculaţiile potrivit cărora Ilie Bolojan, liderul organizaţiei liberale Bihor, ar urma să demisioneze din partid şi că PNL este bombardat de fake news.

“A mai fost o dată, acum două săptămâni, a mai circulat această informaţie pe care a trebuit să o dezminţim. PNL este supus, din păcate, unui bombardament de ştiri false care sunt difuzate şi de multe ori trebuie să reacţionăm în legătură cu nişte ştiri false şi care nu au nicio legătură cu realitatea din partid şi cu funcţionarea PNL”, a explicat Orban.

Referitor la posibile nemulţumiri ale unor membri PNL, Ludovic Orban a spus că este “este normal şi firesc” să existe diferite opinii în cadrul formaţiunii, dar acestea trebuie exprimate în interiorul partidului.

“Partidul Naţional Liberal este un partid viu, unde există un pluralism, unde există libertate de exprimare, unde orice membru al partidului poate să aibă propuneri, idei, să formuleze puncte de vedere. Ca atare, e normal şi firesc să existe uneori o diversitate în exprimarea publică. Pe de altă parte, această diversitate trebuie să fie într-un cadrul normal şi firesc, şi anume un cadru în care membrii PNL să îşi promoveze ideile, valorile, principiile partidului, să-şi facă datoria de partid de Opoziţie, să critice Puterea atunci când ea trebuie criticată şi mai puţin să se ocupe de chestiuni care ţin de critici la adresa PNL”, a conchis Ludovic Orban.

Prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a declarat, joi, că Ludovic Orban nu este o persoană frecventabilă nici la nivelul Preşedinţiei, nu doar la nivelul altor partide de Opoziţie, şi că acesta trebuie, pe cale statutară, să fie înlăturat de la şefia PNL. Acesta a adăugat că majoritarea colegilor săi din PNL vorbesc despre aceste lucruri şi că “există o nemulţumire în interiorul PNL şi se vorbeşte despre un Congres care să ducă la schimbarea conducerii, încât cred că acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul anului”.

Cataramă a adăugat că, după înlăturarea lui Ludovic Orban de la şefia partidului, se poate discuta despre o alianţă parlamentară care să ducă la trecerea PSD în Opoziţie.

Lasă un răspuns