O nouă amendă pentru langoşul cu viermi de la Sântana judetul Arad

Aşa cum a promis imediat ce a aflat de la Jurnal arădean/ Aradon despre langoşul cu viermi de la Sântana, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad a dispus efectuarea unor verificări la langoşeria aparţinând PFA Costea Ramona. Iată rezultatul controlului.

„S-a constatat că materia primă folosită la prepararea produsului reclamat – 18 kilograme de şuncă şi 8 kilograme de caşcaval – este însoţită de etichete cu elemente de identificare şi caracterizare, se încadrează în data durabilităţii minimale şi prezintă însuşiri organoleptice caracteristice produsului. Din acest punct de vedere, nu s-au găsit deficienţe. Dar, extinzându-se controlul, pentru depozitarea necorespunzătoare a materiei prime, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei şi au fost oprite definitiv de la utilizare şi scoase din circuitul consumului cantitatea de 26 de kilograme de şuncă şi caşcaval” – a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon, Gheorghe Iancu, comisar șef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Arad.

Miercuri, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad au amendat cu 4.000 de lei langoşeria din Sântana pentru neregulile constatate. De asemenea, o echipă de control a Direcţiei de Sănătate Publică se află în prezent la Sântana pentru a face verificări la langoşeria din centrul oraşului. Reamintim, un localnic a cumpărat marţi, de aici, mai mulţi langoşi dintre care unul era plin cu viermi. Cel puţin asta s-a văzut din filmarea pe care cumpărătorul a postat-o pe o reţea de socializare…

Înscenare?

Reprezentanţii langoşeriei s-au declarat şocaţi de cele întâmplate şi iau în calcul posibilitatea ca totul să fie o înscenare. „Operatorul economic susţine că reclamantul s-a întors cu produsul reclamat, respectiv langoş cu şuncă şi caşcaval, după două ore de la cumpărare, existând posibilitatea ca viermele găsit în produs să nu provină din materia primă folosită” – precizează şeful CJPC Arad.

UPDATE. După controlul efectuat joi la faţa locului, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Arad au decis sancţionarea langoşeriei din Sântana cu o amendă de 1.000 de lei, pentru condiţiile igiencio-sanitare deficitare.

8 comentarii la „O nouă amendă pentru langoşul cu viermi de la Sântana judetul Arad

 • Daca tot au facut deplasarea pana in localitate, cei care au efectuat controlul puteau sa verifice si concurenta si alte spatii comerciale. Altfel e ca si cum merg la piata sa cumpar cartofi, ma intorc acasa, merg la piata sa cumpar rosii, ma intorc acasa…..
  Cat despre ” victime ” …
  Aveau si telefon sa filmeze…de unde ? Din ajutorul social ?!

 • Rezistenti cucoti,au trecut de razatoare,au stat ascunsi,au mai trecut si prin parjol de vreo 80 de grade…si sau ascuns intr-un singur langos,dar daca vizitati bruneta acasa la ea….ha,hha,ha,sa vedeti acolo viermi,eu sper ca proprietara langoseriei sa nu se lase,e o inscenare,sa fie trasi la raspundere cei ce au pus la cale scenariul,iar amenzile se pot contesta,dar poate au fost si nereguli,oricum adevarul va iesi la suprafata

 • Și chiar dacă a avut vierme când se pune în ulei încins moare instant. Ca o apărut vierme după. ……Cine știe. Mie îmi place ca dacă dsva a dat 4000 lei amenda, opc a dat 10 000, ca doar nu se lasă mai prejos.pe respectiva firma scrie faliment de ăsta trebuie sa fii foarte atent cu produsele alimentare dar și cei ce dau amenda trebuie sa cântărească bine ca poate sa nenorocească și omul sa nu fie vinovat.întreb cine are mai mare competetta la alimente dsva sau opc? De ce aia au consideratrecut ca 4000 lei îi suficient iar apoi vine iancu și nenoroceste financiar

 • Daca-i doar inscenare si totul in regula, cum de s-au constat nereguli in unitate si s-au aplicat 2 amenzi, respectiv s-a confiscat materia prima?

 • Nu s-au gasit probleme la materia prima (termen de expirare, miros, etc). Doar conditiile au fost declarate improprii (dupa ce criterii nu stiu, ei sunt specialistii nu eu), desi sunt 99% ca cel putin o parte din alimente vor ajunge in spaitul cuiva.
  Nu am nici un motiv sa tin cu langoseria repsectiva, dar am avut de-a face cu “inspectorii” astia. Nu va lasati amagiti ca dau doi bani pe consumatori.

Lasă un răspuns