O vacă se plimbă în plin centrul Aradului

Aradul devine, încet-încet, o veritabilă fermă în aer liber.

Dacă ne-am obişnuit deja cu porcii care au transformat cartierul Alfa într-o adevărată păşune, parcă ne şochează, totuşi, prezenţa unei vaci în plin centrul oraşului, la kilometrul 0. Joi dimineaţa, pe Bulevardul General Vasile Milea, un viţel păşea agale dinspre Primăria Arad spre Palatul de Justiţie. Nici agitaţia din jurul lui, nici autoturismele care treceau pe lângă el nu au reuşit să îi deranjeze liniştea. Dar, totuşi, părea că situaţia este sub control. Pentru că la intersecţia străzilor Romul Veliciu cu Bulevardul Vasile Milea, era o poliţistă locală. Precum un văcar, aceasta urmărea animalul care mergea spre Tribunal. Poliţista locală nu a dezlipit telefonul mobil de la ureche nicio clipă. Cel mai probabil, a solicitat întăriri, ori poate a cerut indicaţii superiorilor pentru a gestiona situaţia. Nu ştim şi, cel mai probabil, nu vom afla. Ştim, însă, că Aradul devine raiul animalelor.

UPDATE: Potrivit informaţiilor noastre, vaca ar fi plecat de undeva din Subcetate şi a „bătut la pas” întreaga distanţă până în centrul oraşului. Poliţiştii locali au reuşit să o bage în curtea unui arădean de pe Bulevardul Vasile Milea. Aici vaca a primit apă, iar acum sunt aşteptaţi inspectorii de la DSVSA pentru a se stabili ce măsuri vor fi luate. Animalul nu are crotal, aşa că nu poate fi găsit proprietarul, decât dacă acesta va veni el să îşi recupereze vaca.


UPDATE. O situație fără soluție. Povestea vitei citadine a scos la iveală, însă, o mare problemă: cine intervine, cine are infrastructura necesară și cine poate rezolva o astfel de problemă? În prima fază cei care au fost sesizați de către Poliția Locală au fost cei de la Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor. Aceștia însă, au spus că nu animalele de pe spațiul public al municipiului nu sunt responsabilitatea lor și ca atare.. Primăria e cea care trebuie să rezolve situația vitei pierdute. Astfel că la fața locului au ajuns și cei de la Gospodărirea Comunală Arad. Puși față în față cu vita, angajații GCA s-au văzut în situația aproape imposibilă de a mobiliza animalul pentru a-l urca într-o mașină de transport animale (n.r. mașina era una din cadrul serviciul ecarisaj întrucât nici Gospodărirea Comunală nu deține mașină mare de transport vite/cabaline). În cele din urmă, după minute bune de încercări, angajații GCA au reușit să scoată vita din curtea arădencei de pe Vasile Milea. Și .. au pornit la pas către Malul Mureșului. Vita însă s-a împotrivit, iar cei doi angajați au fost nevoiți să ducă muncă de lămurire cu ea.

Una peste alta, această situație a scos la iveală faptul că nu există proceduri, infrastructură sau reglementări pentru a se putea interveni în aceste cazuri.

Lasă un răspuns