oader, întrebat dacă i s-a cerut Ordonanţă pe amnistie şi graţiere: Voi răspunde la momentul potrivit

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a evitat, marţi, să spună dacă i s-a cerut de către premierul Viorica Dăncilă sau altcineva să dea ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, precizând că va răspunde la momentul potrivit.

“Vă daţi seama ce mare inforrmaţie vă dau acum dacă voi spune da sau voi spune nu (dacă va da sau nu OUG pe amnistie şi graţiere -n.r.). Nu cred că vă puteţi văita de faptul că nu am avut reacţii şi poziţii publice. Dar toate la vremea lor. Niciodată nu v-am spus că la primăvară nu ştiu ce am să fac. Poate că nu o să fiţi de acord, dar toate la timpul lor”, a spus Tudorel Toader, întrebat dacă va da sau nu ordonanţă de urgenţă pe amnistie sau graţiere.

Întrebat dacă i-a cerut premierul Dăncilă sau altcineva să dea un astfel de act normativ, ministrul a replicat: “Vă voi răspunde la momentul potrivit”.

Săptămâna trecută, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la Parlament, că ordonanţa pe amnistie şi graţiere începe să devină „fetişul presei” şi a apreciat că este nevoie să lucreze Guvernul şi Parlamentul pentru o soluţie de reparare a efectelor abuzurilor din justiţie.

Lasă un răspuns